Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Usturoi în ulei de măsline – antibiotic natural cu puteri vindecătoare în sezonul rece

Usturoiul și uleiul de măsline combină proprietățile lor pentru a crea un antibiotic natural care a fost folosit de secole pentru beneficiile sale vindecătoare. Iată de ce acest amestec simplu este considerat un adevărat elixir pentru sănătate:

Puterea antibacteriană și antivirală a usturoiului
Usturoiul conține alicină, un compus cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice puternice. Aceste proprietăți îl fac eficient în combaterea infecțiilor și a agenților patogeni.

Proprietățile benefice ale uleiului de măsline
Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și acizi grași sănătoși, oferind sprijin sistemului imunitar și având proprietăți antiinflamatoare. Combinația sa cu usturoiul amplifică efectele benefice asupra sănătății.

Cum să faci usturoi în ulei de măsline

Ingrediente necesare:
Usturoi (zdrobit sau tăiat felii), ulei de măsline extra-virgin.

Mod de preparare:
Într-un borcan curat, pune usturoiul zdrobit sau tăiat felii.
Toarnă ulei de măsline peste usturoi astfel încât să-l acopere complet.
Închide ermetic borcanul și lasă-l la macerat timp de câteva zile sau chiar săptămâni într-un loc răcoros și întunecat. Cu cât stă mai mult, cu atât aromele se vor integra mai bine în ulei.

Poate fi folosit în salate, paste, sosuri sau alte preparate pentru a adăuga arome și beneficii pentru sănătate.
Uleiul poate fi aplicat topic pe piele pentru a ajuta la vindecarea leziunilor minore sau pentru a calma iritațiile.

Usturoiul în ulei de măsline poate fi păstrat la frigider pentru o durată limitată de timp. Asigură-te că nu există semne de deteriorare sau fermentație înainte de utilizare.
Pentru orice afecțiune sau problemă de sănătate, este recomandat să consulți un specialist înainte de a folosi acest remediu.

Uleiul de măsline cu usturoi este o opțiune naturală și eficientă pentru a susține sistemul imunitar și a oferi un impuls vindecător organismului, datorită proprietăților sale antibacteriene și antioxidante.

loading...

Add comment