Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 exerciții care pot face ca ficatul să funcționeze la maximum

Nutriția începe în ficat. Când ne gândim la organele vitale, mulți oameni nu se gândesc de obicei imediat la ficat, dar sunt responsabili pentru transformarea nutrienților din dieta noastră în substanțe pe care corpul nostru le poate utiliza efectiv. Este important să-l păstrați puternic și sănătos, astfel încât acesta să funcționeze cât se poate de bine și putem face acest lucru practicând anumite exerciții care îl stimulează.
Puteți încerca aceste 6 exerciții pe care le puteți face acasă pentru a vă îmbunătăți performanța ficatului.

1. Întindeți picioarele peste cap pentru a vă stimula ficatul.


Această mișcare de întindere face ficatul să funcționeze mai bine, făcându-vă munca de trunchi și facilitând circulația. Această mișcare vă va pregăti ficatul pentru a capta mai bine nutrienții din alimentele pe care le-ați mâncat în timpul zilei.

Din poziția întins pe spate, puneți-vă brațele de-a lungul corpului, cu palmele în jos.Ridicați picioarele păstrându-le drept.Acum, ridicați-le încet peste cap, până când picioarele dvs. ating piciorul din spatele umerilor.Țineți această poziție timp de un minut și apoi aduceți încet picioarele înapoi în poziția de plecare.

2. Încercați răsucirea trunchiului pentru a îmbunătăți circulația.


Răsucirea corpului dumneavoastră necesită o cantitate mare de efort care ajută la circulația și oxigenarea corectă a ficatului. Organul va primi un impuls de energie și va direcționa fiecare nutrient pe care l-ați consumat acolo unde corpul are nevoie de el.

Stați pe o suprafață moale, dar fermă, cu picioarele încrucișate și cu spatele drept.Luați genunchiul stâng cu mâna dreaptă.Puneți mâna stângă pe podea în spatele dvs. în timp ce vă îndreptați spre dreapta.Mențineți această poziție timp de 30 de secunde. Apoi răsuciți și faceți aceeași mișcare pe partea opusă.Repetați de 5 ori pe fiecare parte

3. Atingerea piciorului și răsucirea spinării pentru a oxigena ficatul.


Acest exercițiu va pune puțină presiune pe ficat, care va acționa ca un masaj și va furniza oxigen la ficat , ajutându-vă să vă mențineți sănătoși.

Stați pe o suprafață moale, dar fermă, cu picioarele încrucișate. Ține-ți spatele drept.Ridicați piciorul stâng, îndoiți-l și plasați-vă piciorul lângă genunchiul drept. Veți simți că acest lucru face o presiune mică asupra ficatului.Puneți mâna dreaptă pe piciorul stâng, îndreptându-vă spre exterior.Puneți mâna stângă pe podea în spatele dvs. în timp ce vă îndreptați spre spate.Mențineți această poziție timp de 30 de secunde. Apoi răsuciți și faceți aceeași mișcare pe partea opusă.Repetați de 5 ori pe fiecare parte.

4. Contractați și relaxați stomacul pentru a vă întări ficatul.


Când antrenamentul dvs. contractează și vă relaxează secțiunea mijlocie, vă exercitați organele, inclusiv ficatul. Făcând câteva exerciții zilnice de abdomn, vă veți tonifica ficatul, veți stimula circulația în zonă și îl veți face mai rezistent la stresul zilnic, astfel încât în ​​acele zile, poate totuși să facă o treabă bună oricum.

Așezați-vă pe o suprafață moale, dar fermă, îndoiți ușor genunchiul drept și puneți-vă piciorul stâng pe el.Ridicați-vă brațele. Rabatați brațul drept și plasați-vă palma dreaptă pe ureche.Aduceți corpul înainte, ușor spre dreapta, în timp ce contractați nucleul. Țineți această poziție timp de 2 secunde.Întoarceți-vă încet la poziția de plecare și relaxați complet zona stomacului. Se odihnește timp de 5 secunde în timp ce respirați profund.Repetați de 20 de ori pe fiecare parte.

5. Practicați această poziție anti-stres și truc de presiune manuală pentru a vă asigura că ficatul dumneavoastră funcționează cât se poate de bine.


Această poziție va permite ficatului să se relaxeze în timp ce primește stimularea manuală prin masaj , ceea ce va promova funcționarea optimă. Este ca și cum ai da ficatului o pauză pentru a lăsa să se întoarcă la muncă cu mai multă energie.

Așezați-vă pe partea dreaptă pe o suprafață moale, dar fermă.Îndoiți ușor genunchii, veți simți deja relaxarea muschilor abdominali.Puneți mâna peste zona ficatului. Acum adăugați o presiune și masați organul timp de 10 secunde.Întoarceți brațul în poziția inițială timp de 10 secunde.Repetați de 20 de ori pe fiecare parte.

6. Încercați rotația brațelor pentru a relaxa ficatul.


În medicina tradițională chineză, stresul și amărăciunea pot provoca un dezechilibru fizic în ficat, făcându-l să sufere. Acest exercițiu va relaxa tensiunea musculară și va combate orice grăsime aderată la ficat, permițându-i să se descurce mai bine și să vă de-stres.

Separați picioarele de lățimea umărului și îndoiți puțin genunchii. Brațele trebuie să se odihnească de-a lungul corpului.Ridicați-vă brațele la nivelul umărului cu palmele îndreptate spre cer, astfel încât unul să fie în fața corpului dvs., iar celălalt să fie în spatele corpului.Ridicați-vă brațele și cu fața spre cer.Întoarceți brațele în poziția anterioară și inversați poziția brațelor. Cel care a fost în fața corpului tău ar trebui să fie în spatele corpului tău și invers.Repetați de 50 de ori.

loading...

Add comment