Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
carne procesata

Un aliment despre care mulți nu sunt conștienți cât este de periculos pentru organism.Bolile cardiovascvulare, diabetul, problemele digestive și cancerul, sunt doar câteva dintre afecțiunile asociate.

Un aliment periculos pentru sănătatea noastră, despre care mulți nu sunt conștienți de gradul de daună pe care îl poate cauza, este carnea procesată. Carnea procesată se referă la carnea care a trecut printr-un proces de conservare, cum ar fi afumarea, murarea, fermentarea sau adăugarea de aditivi chimici. Aceasta include produse precum șuncă, salam, cârnați, mezeluri, conserve de carne și alte produse similare.

Consumul excesiv de carne procesată a fost asociat cu diverse afecțiuni și probleme de sănătate, printre care se numără:

Boli cardiovasculare: Carnea procesată este adesea bogată în grăsimi saturate și sodiu, care pot crește riscul de hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Cancer: Consumul regulat de carne procesată a fost asociat cu un risc crescut de cancer colorectal, de stomac și de pancreas. Aceasta se datorează prezenței nitriților și nitraților în procesarea cărnii, care pot forma compuși cancerigeni în organism.

Diabet de tip 2: Carnea procesată are un conținut ridicat de grăsimi și aditivi, care pot contribui la creșterea riscului de dezvoltare a rezistenței la insulină și a diabetului de tip 2.

Probleme digestive: Carnea procesată poate fi greu digerabilă și poate provoca disconfort abdominal, balonare și probleme digestive în general.

Carnea procesată, cum ar fi șunca, salamul sau cârnații, conține de obicei cantități mari de grăsimi saturate. Aceste grăsimi pot crește nivelul de colesterol LDL (cunoscut ca „colesterolul rău”) și pot contribui la dezvoltarea bolilor de inimă. Carnea procesată este tratată cu diferite aditivi și conservanți pentru a prelungi durata de valabilitate și a-i conferi un gust și o textură plăcute. Acești aditivi pot include nitriți și nitrați, care pot forma compuși chimici cancerigeni în organism.Procesul de prelucrare a cărnii, care include afumarea, murarea sau fermentarea, poate crea substanțe chimice potențial dăunătoare, cum ar fi aminări sau hidrocarburi aromatice policiclice (HAP-uri), care sunt considerate cancerigene.

Este important să reducem consumul de carne procesată și să optăm pentru alternative mai sănătoase, precum carnea proaspătă, peștele, legumele și proteinele vegetale. O alimentație echilibrată și variată, bogată în fructe, legume, cereale integrale și surse sănătoase de proteine, poate contribui la menținerea unei stări bune de sănătate și la prevenirea multor afecțiuni asociate cu consumul excesiv de carne procesată.

loading...

Add comment