Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

4 moduri de a distinge între un infarct și un atac de panică

Un atac de panică și un infarct au simptome asemănătoare, cum ar fi o durere puternică în piept, transpirație, senzație de durere, respirație neuniformă și greață. Faptul că un atac de cord poate provoca panică nu face decât să-i confunde pe cei doi. Dar, în ciuda asemănării aparente, puteți învăța să distingeți în mod eficient între ele. Noi suntem siguri că dacă vreunul dintre dumneavoastră sau un membru al familiei dvs. suferă de atacuri de panică, este foarte important să înțelegeți diferențele dintre ele și ceva și mai grav. Acest articol vă va ajuta cu siguranță.

Cum să recunoști un infarct?

Oamenii descriu durerea în timpul unui infarct ca fiind constrictoare.De regulă, durerea apare în centrul pieptului și se poate mișca în jos de-a lungul brațului stâng și de-a lungul spatelui.Durerea se poate răspândi și în zona gâtului , dinților și maxilarului. Intensitatea durerii se poate schimba.Durerea durează mai mult de cinci minute și nu afectează respirația unei persoane.Senzația de durere este, în general, restrânsă în majoritatea cazurilor la brațul stâng. Acest lucru este adesea însoțit de o transpirație rece, lipicioasă , sentimente de greață și chiar arsură, Oamenii se confruntă cu o teamă concentrată exclusiv pe durerea din piept și se tem că ar putea muri.
De regulă, pe lângă cele de mai sus, persoana suferă adesea o respirație rapidă , cu excepția cazurilor când infarctul provoacă un atac de panică.Dacă aveți aceste simptome mai mult de 5 minute, apelați o ambulanță.

Cum să recunoști un atac de panică?

În ciuda concepției greșite pe scară largă, un atac de panică poate apărea în cele mai obișnuite circumstanțe.Simptomele unui atac de panică ajung, de obicei, la vârf după 10 minute.Durerea este concentrată în regiunea pieptului și are un caracter inducator: se ridică apoi cade. Senzația și amorțeala care se pot produce în timpul unui atac de panică nu se limitează la brațul stâng , ci pot apărea și în brațul drept , la picioare și la degete.În timpul atacurilor de panică, oamenii se confruntă cu temeri iraționale , cum ar fi teama că sufocă sau că se îmbolnăvesc.

Dacă nu puteți afla dacă aveți un atac de panică sau un atac de cord, consultați imediat un medic. Așteptarea nu este cea mai bună soluție în ambele cazuri.

loading...

Add comment