Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Căsniciile nefericite sunt mai dureroase pentru copii decât divorțul

Divorțul este rar nedureros în orice familie.Deși, din motive de bunăstare a copiilor, este uneori mai bine să luați decizia de a avea o despărțire netedă decât de a menține o căsnicie dificilă.Dacă este tratată corect, separarea părinților poate aduce un viitor mai fericit copiilor, în timp ce stau într-o relație nefericită poate face ca toată lumea din familie să sufere – în special copiii.Iată în continuare 6 motive pentru care o căsătorie dificilă poate avea un rezultat mai rău asupra copiior decât un divorț.

1. Copiii copiază modelul nesănătos al relației părinților lor.


Copiii absoarb modelele de relații care îi înconjoară ca niște bureți. Când văd părinții care se ceartă fără sfârșit, o fac și ei. Copiii încep să creadă că este corect să se stabilească într-o o căsătorie nefericită și vor deveni îndoielnici cu privire la capacitatea lor de a dezvolta o relație sănătoasă și iubitoare.

Să fii gelos, să te enervezi cu ușurință, să nu vorbești cu soțul / soția și să fii critic sunt toate comportamentele părintești care tind să ducă la căsătorii problematice în viața copiilor cu părinți toxici.

2. Probabil că nu se vor „obișnui” cu luptele părinților lor.


Copiii detectează emoțiile negative destul de ușor și sunt foarte sensibili la conflictul distructiv de familie . Dacă părinții manifestă deseori lipsă de respect reciproc, bunăstarea socială și emoțională a copiilor lor nu este sigură .Tensiunea dintre părinți poate amenința sentimentul de siguranță al copilului, făcându-i să se simtă respinsi, nesiguri și vinovați .Și în loc să se împace cu ea, ei ar putea deveni în cele din urmă adulți cu stima de sine scăzută , probleme de încredere și sentimentul de nevrednicie .

3. Copiii devin mai vulnerabili la stres.


Când copiii nu se simt în siguranță în propria casă, există șansa ca ei să poată deveni ușor stresați și să interpreteze situațiile obișnuite ca fiind amenințătoare. Riscul lor poate duce la coșmaruri și sentimente de teamă.

Când copiii părinților toxici cresc, le este greu să accepte că relațiile dintre 2 persoane implică neînțelegeri. Ele pot afișa niveluri ridicate de autocritica și , chiar și atunci când se confruntă cu dificultăți atât de grave, ei vor suferi foarte mult de auto-condamnare.

4. Este posibil ca aceștia, pe parcurs să aibă dificultăți în a construi diferite tipuri de relații.


Copiii care trăiesc într-un mediu toxic nu sunt doar în pericol de a avea relații romantice nefericite la vârsta adultă, dar pot chiar să afecteze modul în care un copil va percepe orice fel de conexiune cu o altă persoană. Conflictele la domiciliu duc la dificultăți în a construi relații echilibrate cu colegi sau alte persoane.

În familiile nefericite, copiii probabil nu aveau nici o putere să oprească ceea ce li sa întâmplat. Ca și adulți, poate fi dificil să vorbească despre lucrurile care nu le plac la partenerii lor.

5. Ei vor încerca să-și smulgă emoțiile și să-și ridice obiceiurile proaste.


Copiii doresc adesea să înceapă să facă lucruri pentru a împiedica emoțiile rele. Deci, ca răspuns la o situație stresantă din familie, ei pot dezvolta obiceiuri nesănătoase.Acest comportament poate consta în supraalimentarea, utilizarea excesivă a jocurilor video sau alte încercări de a scăpa de realitate . Copiii pot prezenta și sentimente neplăcute indirect . Ei pot pierde interesul pentru școală, pot intra în lupte cu colegii și să se înfurie în timp ce se joacă cu jucării.

6. Ei se pot teme de propriile emoții.


Critica și furia nu înseamnă în mod automat că oamenii nu se mai respectă.Dar tactica etică între părinți, cum ar fi evitarea, agresiunea verbală și ieșirea afară, îi pot face pe copii să simtă că exprimarea propriilor sentimente nu este o strategie sigură .Copiii pot începe să creadă că furia și critica sunt o sursă de pericol extrem. Și, bineînțeles, vor continua să repete comportamentul toxic al părinților în propriile relații ca adulți.

În timp ce cei care cresc într-o gospodărie stresantă pot dezvolta anxietate, depresie și alte probleme, copiii ale căror părinți au divorțat se adaptează de obicei mai bine în timp.Bineînțeles, acest lucru este valabil numai dacă părinții sunt dispuși să mențină o relație amiabilă și să găsească o modalitate de a avea un divorț sănătos în care bunăstarea copiilor lor este o preocupare principală.

loading...

Add comment