Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Somnul este cel mai bun leac pentru stres.5 sfaturi pentru a dormi corect.

Poate fi dificil să adormi dacă ești stresat.De fapt, de multe ori stresul poate duce la insomnie.Înrăutățind lucrurile, dormind prea puțin te poate face să te simți și mai stresat, ceea ce duce la mai multă tensiune.Înțelegerea legăturii dintre stres și somn este calea către abordarea problemei și învățarea modului de gestionare a stresului în timpul zilei poate ajuta doar la îmbunătățirea stării generale de sănătate și a stării de bine și, sperăm, poate duce și la un somn mai bun.

Oamenii de știință oferă 5 sfaturi pentru un somn profund:

  1. Treziți-vă în același timp, chiar și după un somn rău, chiar și în weekend.
  2. Dormiți într-o cameră aerisită bine, înainte de culcare.
  3. Cu o oră înainte de somn închideți gemurile, trageți draperiile și opriți toate dispozitivele electronice.
  4. Dacă nu puteți adormi, nu vă enervați, astfel vă va fi din nou somn.Încercați exerciții de respirație. Tehnicile de respirație vă pot ajuta să vă relaxați.
  5. Evitați cofeina și alcoolul înainte de culcare.

Un somn bun ajută la funcționarea psihologică, incluzând îmbunătățirea reglării emoționale și a proceselor cognitive, cum ar fi concentrarea, atenția și memoria. Dormitul bine beneficiază și de sănătatea fizică generală prin refacerea corpului și a energiei fizice, repararea rănilor și promovarea creșterii.Când nivelul de stres la culcare este scăzut, este mai probabil să adormiți ușor.

Să recunoaștem, va exista întotdeauna stres în viața noastră. Și un pic de stres nu a rănit niciodată pe nimeni. Cortizolul te ajută să găsești mâncare și să fugi de situații nesigure. Trebuie doar să vă alocați timp pentru a afla ce factori de stres zilnici vă afectează somnul și cum să îl gestionați. Făcând pași în rutina zilnică pentru a vă asigura că vă odihniți corect, sunteți deja pe drumul cel bun pentru a face față stresului în mod sănătos. Cu atenție și practică, puteți rupe ciclul somn-stres, atât pentru a vă simți mai bine, cât și pentru a dormi mai bine.

loading...

Add comment