Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

9 motive pentru care lucrurile materiale nu vă vor face niciodată fericiți

Experiențele noastre indică acest lucru. Studiile o confirmă.Cumpărarea de lucruri materiale nu ne face fericiți.Urmărirea și cumpărarea bunurilor fizice nu ne vor satisface niciodată pe deplin dorința de fericire. Poate avea ca rezultat o bucurie temporară pentru unii, dar fericirea găsită în cumpărarea unui articol nou rareori durează mai mult de câteva zile.Există multe motive pentru care cumpărarea mai multor lucruri materiale nu ne va face fericiți.Iată în continuare 9 dintre acestea.

  1. Lucrurile încep să se estompeze.Toate bunurile sunt temporare prin natura lor. Acestea arată strălucitoare și noi în magazin. Dar imediat, de îndată ce pachetul este deschis, încep să piară, să se strice sau să se estompeze.
  2. Există întotdeauna ceva nou chiar după colț. Modele noi, stiluri noi, îmbunătățiri noi și funcții noi. De la haine și mașini la gadget-uri de bucătărie și tehnologie, lumea noastră avansează. Iar învechirea planificată asigură că cea mai recentă achiziție a noastră va fi scoasă din uz mai devreme decât mai târziu.
  3. Fiecare achiziție adaugă îngrijorare suplimentară vieții noastre. Fiecare obiect fizic pe care îl aducem în viața noastră reprezintă încă un lucru care poate fi spart, zgâriat, furat sau stricat.
  4. Posesiunile necesită întreținere. Lucrurile pe care le deținem necesită timp, energie și concentrare. Ele trebuie curățate, organizate, gestionate și întreținute. Și, ca rezultat, de multe ori ne distrag atenția de la lucrurile care ne aduc cu adevărat fericire pe termen lung.
  5. Achizițiile noastre ne costă mai mult decât ne dăm seama. În magazine, produsele sunt măsurate în bani. Dar așa cum a spus odată Henry David Thoreau: „Prețul oricărui lucru este cantitatea de viață pe care o schimbi pentru aceasta”. Nu cumpărăm lucruri cu bani, le cumpărăm cu ore din viața noastră.
  6. Descoperim că alte persoane nu sunt atât de impresionate de lucrurile noastre noi.Subconștient și uneori chiar conștient, ne așteptăm ca cele mai noi achiziții să impresioneze și celelalte persoane din jurul nostru.Vor observa noua noastră mașină, computer, sacou sau pantofi. Dar, de cele mai multe ori, sunt mai puțin impresionați decât credem. În schimb, majoritatea sunt prea ocupați încercând să vă impresioneze cu cea mai nouă achiziție.
  7. Altcineva are întotdeauna mai mult. Căutarea fericirii în posesiuni este întotdeauna de scurtă durată, deoarece se bazează pe un raționament defect, care se îndoaie sub propria greutate. Dacă fericirea se găsește în cumpărarea de lucruri materiale și mai multe lucruri, cei cu mai multe vor fi întotdeauna mai fericiți. Jocul nu poate fi câștigat niciodată.
  8. Cumpărăturile nu ne potolesc dorința de mulțumire. Mulțumirea nu se găsește niciodată în achiziționarea a mai multe lucruri. Dulapurile și sertarele noastre debordante stau drept dovadă. Indiferent cât de mult am obține, nu este niciodată suficient.
  9. Experiențele ne fac mai fericiți decât posesiunile. Toate cercetările indică faptul că există o modalitate mult mai eficientă de a găsi fericirea: bucurându-vă de experiențe care schimbă viața, de exemplu.

Există lucruri mai importante decât cele materiale, care ne aduc fericirea pe termen lung, cum ar fi dragostea, dreptatea, credința, compasiunea, sănătatea și alte lucruri precum acestea. Dar, de prea multe ori, schimbăm căutarea unei împliniri durabile pentru o fericire temporară.

loading...

Add comment