Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 modalități rapide de a diminua durerea de cap pe care le puteți practica oriunde

Aproape jumătate din populația umană adultă are o durere de cap cel puțin o dată pe an, potrivit acestui studiu . Există multe tipuri de dureri de cap cum ar fi migrenele, durerile de cap cluster și cele care apar din cauza tensiunii, a problemelor de vedere sau a sinusurilor. Cele cauzate de tensiune sunt cele mai frecvente și afectează aproximativ 1,6 miliarde de oameni.Deoarece o durere de cap nu vă avertizează înainte de a veni și poate începe oricând și oriunde,noi vom prezenta în continuare 10 modalități rapide pe care le puteți folosi pentru a scăpa de ea.

Terapie termică.


Un duș cald vă ajută să vă relaxați mușchii tensionați și vă poate ușura durerea de cap. Dar s-ar putea să nu aveți întotdeauna timp să faceți duș, în acest caz, folosiți comprese fierbinți care ar putea ajuta, de asemenea.

Aromaterapie.


Aroma anumitor uleiuri esențiale, în special lavanda , poate calma o durere de cap. Masați ușor uleiul pe frunte și tâmple și întindeți-vă într-o cameră liniștită și întunecată și relaxați-vă.Uleiul de mentă este, de asemenea, benefic în tratarea durerilor de cap și într-un studiu realizat la Universitatea Shiraz din Iran, s-a dovedit a fi eficace și în tratarea migrenelor.

Bea apă.


Deshidratarea este o cauză obișnuită a durerilor de cap. Pentru a ține departe aceste dureri de cap, păstrați-vă bine hidratat. Dar rețineți că suprahidratarea poate duce la hiponatremie, o condiție în care sodiul prezent în sânge devine prea diluat. Acest lucru poate duce la dureri de cap, greață și balonare – simptome care pot fi ușor confundate cu cele ale deshidratării.

Ghimbirul.

Ghimbirul a fost folosit de secole pentru a trata durerile de cap, inclusiv migrenele . Studiile recente au demonstrat, de asemenea, eficacitatea sa. În cazul unei dureri de cap, puteți bea suc de ghimbir preparat prin amestecarea a jumătate de linguriță de ghimbir măcinat în apă.

Masarea mâinilor.


Punctele ce trebuie masate sunt situate între degetul mare și degetul arătător.Localizați zona și masați-o continuu ferm, dar dureros timp de aproximativ 10 secunde.După 10 secunde, masați această zonă utilizând degetul mare al celeilalte mâini, deplasându-l într-o mișcare circulară. Deplasați în sensul acelor de ceasornic timp de 10 secunde și apoi în sens invers acelor de ceasornic pentru următoarele 10 secunde.Repetați acest proces pe mâna opusă.Acest punct de acupressură este util pentru ameliorarea tensiunii în cap și gât, care este adesea asociată cu dureri de cap.

Masarea picioarelor.


Acest punct de acupresură este situat deasupra celui mai înalt punct din gleznă, în valea din spatele osului din partea interioară a picioarelor.Localizați punctul și folosind degetul mare, masați această zonă prin aplicarea presiunii ferme pentru aproximativ 4-5 secunde.Apăsarea acestui punct reia stresul și are un efect calmant asupra minții.

Masarea punctelor din spatele gătului.


Sunt o pereche de puncte situate între 2 mușchi verticali ai gâtului la baza craniului.Folosind degetul arătător și degetele mijlocii ale ambelor mâini, apăsați ferm pe ambele părți pentru aproximativ 10 secunde.După 10 secunde, eliberați și repetați.Acest lucru ameliorează durerea de cap provocată de tensiunea din gât . Este, de asemenea, util în tratarea unei migrene .

Masarea punctelor dintre ochi.


Aceste puncte sunt situate de o parte și de alta a nasului, la nivelul jgheabului, unde podul nasului întâlnește creasta sprâncenelor.Utilizați degetele pentru a aplica simultan o presiune puternică pe ambele părți pentru aproximativ 10 secunde.Eliberați presiunea și repetați. Aplicarea presiunii asupra acestor puncte este eficientă în ameliorarea durerilor de cap cauzate de ochi și sinus .

Masarea umărului.


Punctele sunt situate între punctul de umăr și baza gâtului.Folosind degetul mare, masați această locație pe partea stângă deplasând degetul mare într-o mișcare circulară timp de aproximativ 1 minut.După 1 minut, procedați la fel în partea dreaptă.Elimină rigiditatea la nivelul gâtului și umerilor și, prin urmare, orice durere de cap ce apare datorită acestuia.

Masați colțurile exterioare ale ochilor.


Utilizați degetele arătătoare și degetele mijlocii pentru a freca ușor acest punct de pe ambele părți ale ochilor simultan până când vă simțiți ușurați.Ajută la ameliorarea durerii asociate cu o migrenă.

loading...

Add comment