Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Harta durerilor de cap. Află ce boală ai în funcție de locul unde simți durerea.

Fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată în viață cu o durere de cap. Ele sunt foarte incomode și pot deveni destul de periculoase atunci când persistă. Durerea apare fie că sunteți stresat, răcit, n-ați mâncat sau vă puteți confrunta cu o alergie. Pentru a putea începe să tratezi durerea exact la locul ei, trebuie să știi exact cauza.

Având o durere de cap este debilitantă, iritantă și întotdeauna incomodă. Durerile de cap pot fi primare în natură, ceea ce înseamnă că sunt benigne și de obicei datorate migrenelor, tensiunii sau răcelilor. Durerile de cap secundare provin din tulburări mai grave, care trebuie evaluate și tratate. Această hartă a durerilor de cap, ne ajută să identificăm mai ușor cauza durerii.

Simptome periculoase de cefalee.
Dacă aveți oricare dintre aceste simptome coincide cu o durere de cap, este timpul să vedeți un medic.
Febră ridicată, cefaleea care începe brusc și are o severitate de 10/10, pierderea conștiinței sau confuzia, fața, brațul sau slăbiciunea piciorului , dureri oculare sau insuficiență vizuală, traumatisme recente ale capului,antecedente medicale despre HIV sau cancer.

Dureri de cap sinusale.

Sinusurile voastre sunt spații umplute cu aer în interiorul frunții, pomeților și în spatele podului nasului. Când se inflamează – de obicei din cauza unei reacții alergice sau a unei infecții – se umflă, produc mai mult mucus, iar canalele care le scurg pot fi blocate. Creșterea presiunii în sinusuri provoacă durere care se simte ca o durere de cap .De obicei, medicul vă poate spune dacă sinusurile sunt blocate pe baza simptomelor pe care le descrieți și a unui examen fizic , dar în unele cazuri este posibil să aveți nevoie de scanări CT sau RMN . Puteți lua antibiotice, precum și antihistaminice sau decongestionante pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, puteți utiliza decongestive nazale inhalate, dar numai timp de până la 3 zile. Utilizarea pe termen lung poate face ca simptomele tale să se înrăutățească. Puteți, de asemenea, să luați medicamente împotriva durerii sau, dacă nu vă ajută, medicul dumneavoastră vă poate prescrie corticosteroizi pentru a ușura inflamația sinusurilor. Dacă o reacție alergică provoacă apariția sinusurilor, este posibil să aveți nevoie de un tratament pentru alergie preventivă.

Dureri de cap provocate de tensiune

O durere de cap de tensiune este cel mai frecvent tip de cefalee. Poate provoca dureri ușoare, moderate sau intense în cap, gât și în spatele ochilor. Unii oameni spun că o durere de cap tensiune se simte ca o bandă strânsă pe frunte. Majoritatea persoanelor care suferă de tensiune au dureri de cap episodice. Acestea apar în medie o dată sau de două ori pe lună. Cu toate acestea, durerile de cap tensiune pot fi, de asemenea, cronice. Femeile au de două ori mai multe șanse ca bărbații să aibă dureri de cap provocate de tensiune. Tensiunea de cap este cauzată de contracțiile musculare din zona capului și gâtului. O varietate de alimente, activități și factori de stres pot provoca aceste tipuri de contracții. Unii oameni dezvoltă dureri de cap de tensiune după ce au privit pe ecranul computerului pentru o perioadă lungă de timp sau după ce au condus timp îndelungat. Temperaturile la rece pot declanșa, de asemenea, o durere de cap Puteți lua medicamente de durere, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, pentru a scăpa de o durere de cap de tensiune. Cu toate acestea, acestea ar trebui folosite doar ocazional.

Dureri de cap de tip migrenă

Migrenele sunt foarte deranjante, simți cum pulsul se mută pe o parte a capului. Ele pot provoca, de asemenea, greață, vărsături și sensibilitate la lumină și sunet. Și pot fi mult mai severe decât alte dureri de cap. Dar migrenele nu sunt la fel. A ta poate fi foarte diferită de cea a altcuiva. Medicamentele pot ajuta la prevenirea unor migrene și le pot face mai puțin dureroase. Discutați cu medicul dumneavoastră despre diferite opțiuni de tratament pentru migrena dacă nu puteți găsi ajutor. Medicamentele potrivite, combinate cu remedii de auto-ajutorare și schimbări de stil de viață, pot ajuta.

Dureri de cap de tip nevralgie

Nevralgia este una dintre cele mai dureroase condiții cunoscute de omenire, iar femeile care suferă de aceste tipuri de dureri, descriu durerea la fel de grea ca și nașterea. Simptomele durerii nevralgiei se caracterizează prin durere unilaterală, de o parte, deși pentru unele persoane partea poate varia din când în când. Durerea este, de obicei, centrat pe un ochi, pe un templu sau pe frunte. Se poate răspândi într-o zonă mai mare făcând diagnosticul mai greu.Alcoolul este un declanșator bine cunoscut al durerii de cap, ceea ce adesea provoacă durerea într-o oră de băut. Un număr semnificativ de oameni descoperă că substanțe puternic mirositoare, cum ar fi benzina, vaporii de vopsea, parfumurile, înălbitorul sau solvenții pot declanșa un atac. Cercetările au arătat că fumătorii sunt expuși unui risc crescut de a dezvolta dureri de cap cronice, astfel că renunțarea la fumat sau tăierea în jos merită luată în considerare.

loading...

Add comment