Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

15 trucuri psihologice care vă pot ajuta să citiți oamenii ca pe niște cărți deschise

Probabil că vă întrebați cum ar fi dacă ați putea citi mințile celorlalți. Unii oameni folosesc intuiția pentru acest lucru, dar dacă nu sunteți atât de perceptiv, rămâne o singură alegere: învățați să citiți limbajul corpului oamenilor.Este bine cunoscut faptul că obținem peste 55% din informație prin comunicare nonverbală. Allan Pease, un expert australian în limbajul corpului, a scris despre acest lucru. Mimica, gesturile și alte mișcări ale corpului pot descoperi o persoană și vă pot spune ce crede sau ce simte cu adevărat.Iată în continuare câteva trucuri psihologice care vă pot ajuta să citiți oamenii ca pe niște cărți deschise.

1. Închiderea ochilor.


Dacă o persoană vorbește cu tine și închide ochii, ar trebui să știi că ei încearcă să se ascundă de lumea exterioară. Un lucru important de reținut: nu înseamnă că persoana este speriată de tine. Dimpotrivă, ei încearcă să scape de tine pentru că ar putea fi obosiți de tine. Și dacă își închid ochii, vei dispărea.

2. Acoperirea gurii cu o mână.


Aceasta este o minunată amintire că toți am avut o copilărie. Vă amintiți că ați acoperit gura atunci când nu ați vrut să spuneți ceva? Se întâmplă și în viața adultă.

3. Mușcând brațele ochelarilor.


Vedeti ca o persoana isi muste bratele ochelarilor? Încercați să îi sprijiniți sau să îi înveseliți. Ei sunt cu siguranță îngrijorați de ceva la un nivel subconștient. Apropo, un creion, un stilou, o țigară și chiar guma de mestecat în gură pot indica același lucru.

4. Frecarea bărbiei.


Aceasta este ceea ce fac oamenii atunci când încearcă să ia o decizie. Ar putea să privească în jos, în sus, în lateral … sau oriunde. Nici măcar nu știu la ce se uită, pentru că sunt adânc în gândire.

5. Brațele încrucișate.


Când o femeie dorește ca un bărbat să o placă, ea încearcă să se prezinte în cel mai bun mod posibil. Ea îi îndreaptă spatele pentru a-și evidenția sânii, și ea poate, de asemenea, să traverseze picioarele. Mâinile împreună și căderea sunt un semnal de atenție și un interes deosebit pentru o persoană.

6. Frecarea mâinilor.


Se crede că mâinile au transmis ceea ce gândește capul. Frecarea mâinilor împreună înseamnă că o persoană are un sentiment pozitiv în legătură cu ceva. Sunt plini de speranță. Facem acest lucru atunci când ne gândim la unele beneficii care vin în viitor.

7. Strângerea mâinii cu ambele mâini.


Dacă o persoană te strânge de mână cu ambele mâini, ele arată că pot fi de încredere.

8. Strângere cu palma spre podea.


Dacă țineți mâna cuiva de jos, doriți să îi spuneți că sunteți gata să vă ajutați.

9. Strângere de mână cu o atingere.


Oamenii ating uneori pe alții cu mâinile libere. Ei pot atinge antebrațul, cotul sau partea din spate a celeilalte persoane. O astfel de invazie a spațiului privat înseamnă că o persoană nu comunică. Cu cât este mai aproape de cot, cu atât mai mult persoana are nevoie de companie.

10. Fixarea cravatei.


Semnificația acestui gest depinde de situație. Dacă un bărbat face acest lucru aproape de o femeie frumoasă, probabil înseamnă că o place. Cu toate acestea, acest gest poate indica, de asemenea, că o persoană nu se simte confortabilă. Poate că a mințit sau vrea doar să plece oriunde se află acum.

11. Jocul cu un pantof.


Picioarele încrucișate sunt una dintre cele mai atractive poziții feminine. Și dacă o femeie se joacă cu pantoful ei, ea încearcă să vă atragă atenția asupra picioarelor. Acest gest indică faptul că o femeie este calmă și relaxată. Acesta este un fel de lumină verde pentru un bărbat.

12. Contactul cu ochii.


Ochii sunt ferestrele spre suflet și, de asemenea, o modalitate foarte bună de a comunica. Puteți citi toate sentimentele și emoțiile unei persoane în ochii lor. Apropo, dacă o persoană este supărată, ochii lor arată ca margele, deoarece ei devin foarte mici.

13. Punerea picioarelor pe birou.


Un astfel de gest poate exprima o mulțime de lucruri: proaste maniere, lipsă de respect, încercarea de a arăta cine este șeful sau chiar că persoana se îngrijește de propria sănătate. Psihologii cred că dacă vă simțiți confortabil în această poziție, nu trebuie să vă odihniți așa, oriunde, decât acasă.

14. Strângere cu o palmă îndreptată spre tavan.


O palmă deasupra mâinii altcuiva indică faptul că o persoană se simte simpatică. Dar acest lucru este valabil numai dacă o persoană o face instantaneu. Cu toate acestea, dacă ați avut deja o strângere de mână de ceva timp și numai atunci cealaltă persoană pune mâna pe partea de sus, acest lucru poate fi un semn că ei vor să vă spună cine este responsabil aici.

15. Înclinarea pe spătarul scaunului.


Dacă cineva se sprijină pe spatele scaunului, arată că sunt plictisiți de conversație. Sau poate că se simt inconfortabil în prezența celeilalte persoane.

loading...

Add comment