Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bebelușii ar trebui să doarmă cu mama până la vârsta de trei ani, pentru că este benefic pentru sănătatea inimii lor

Când vine vorba de părinți, toată lumea pare să aibă o părere, și cu dreptate, așa că mai ales dacă tu ești părinte. Dar subiectele sunt controversate. Există o modalitate corectă sau greșită de a vă crește copiii? Există anumite lucruri pe care ar trebui sau nu ar trebui să le faceți? Desigur, unele lucruri sunt mai importante decât altele. Dar un sfat nou dat de un pediatru sugerează că copiii ar trebui să doarmă în pat cu mamele lor până la vârsta de trei ani.

Un articol recent din Daily Mail, Dr. Nils Bergman, de la Universitatea din Cape Town, Africa de Sud, incepe ca ” inimile lor au fost, de asemenea, sub stres mai mult … Singurul somn face mai dificil pentru mamă și copil să se lege – și dăunează dezvoltării creierul, conducând la un comportament rău pe măsură ce copilul crește … ”
Studiile multiple au susținut că dormirea bebelușului singur duce la decese mai rapide ale nou-născuților, dar dovezile în creștere arată că există și alți factori critici în aceste decese și că bebelușii nu ar trebui să doarmă singuri.

Așa cum a explicat dr. James McKenna Ph.D. de la Laboratorul de somn comportamental mamei-bebelușului de la Universitatea din Notre Dame și autor al programului de dormit cu bebelușul tău: Ghidul părintelui pentru a face o convorbire, țările cu cel mai mare număr de mame care dorm cu bebelușii lor sunt asociate cu cele mai scăzute rate de mortalitate infantilă. Și este esențial să recunoaștem acești factori suplimentari atunci când emiteți recomandări dacă mamele ar trebui să doarmă în același pat cu bebelușul lor, să doarmă cu ei în aceeași cameră, dar în paturi separate sau să le culce într-o cameră separată.

Într-un articol din The Independent, dr. Berman detaliază unii dintre acești alți factori: ” Când bebelușii sunt sufocați și suferă de moartea copiilor, nu este pentru că mama lor este prezentă. Este din cauza altor lucruri: vapori toxici, țigări, alcool, perne mari și jucării periculoase „.

Studiile au asociat combinația de stres și lipsa somnului cu problemele comportamentale în anii adolescenței și schimbările aduse creierului prin intermediul hormonilor de stres pot face mai dificilă formarea ulterioară a relațiilor, ducând la probleme precum promiscuitatea ” adaugă.

Indiferent de ce decideți cu privire la dormitul cu bebelușul dvs., este recomandat să citiți articolul Dr. McKenna citat aici, în sursele de mai jos, deoarece explică controversa privind dormitul cu bebelușul dvs. și vă poate ajuta să luați decizia optimă în funcție de stilul dvs. de viață, situația financiară și locuință.

loading...

Add comment