Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
pilda

Pilda preotului deghizat în cerșetor.Orice om ar trebui să o cunoască.

O să începem prin istorisirea unei pilde care va aduce multe învățături în viața de zi cu zi.Orice om ar trebui să o citească.

Un preot s-a deghizat in cerșetor sa vadă reactia asa zisilor creștini.Preotul s-a îmbrăcat cu haine murdare, ca un cerșetor și s-a dus la slujba de dimineață de la biserică.În biserică se aflau 10.000 de membri, iar el trebuia să fie prezentat ca fiind noul preot al bisericii.

S-a plimbat in jurul bisericii timp de 30 minute înainte de incepere slujbei și cum era plin de oameni care veneau la biserică, doar un foarte mic procent de credinciosi l-au salutat pe cersetor.Unora chiar le-a cerut banuti pentru mancare,dar absolut nimeni nu i-a dat nimic.A intrat apoi in biserica si a incercat sa se aseze in fata, dar diaconii i-au cerut sa se aseze in spate.A incercat sa salute sau să vorbeasca cu oamenii , dar ei intorceau capul cu dezgust dupa ce il priveau din cap pana in picioare cum era îmbrăcat.Cum era el aşezat in spate, a inceput slujba si imediat unul din responsabili a declarat ca este fericit sa faca un anunt important : „Astazi vom avea un nou preot!”

Oamenii au inceput sa aplaude privind in jur curiosi si fericiti sa il cunoasca pe noul preot.Cand cersetorul care a fost asezat in spate s-a ridicat si a inceput sa inainteze toate aplauzele s-au oprit.Toată lumea se uita mirată la el.Nu le vedea să creadă că e posibil așa ceva.Dupa ce a ajuns in fata lor, a stat un moment in tacere, apoi a luat microfonul si a spus : Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii.Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M-ati primit; am fost gol, si M-ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine.”

Atunci cei neprihaniti Ii vor raspunde: „Doamne, cand Te-am vazut noi flamand si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-Ti sete si Ti-am dat de ai baut? Cand Te-am vazut noi strain si Te-am primit? Sau gol si Te-am imbracat? Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita si am venit pe la Tine?” Drept raspuns, Imparatul le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.”

Dupa ce preotul a citit acest text din Matei 25:34-40, a privit membrii bisericii si a povestit ce s-a intamplat in dimineata aceea, chiar sub privirea lor nepasatoare.Multi au inceput sa planga si numeroase capete se plecau jenate.Atunci preotul a spus: „Astazi vad numai niste oameni adunati, dar nu vad Biserica lui Hristos; lumea este plina de oameni dar nu are destui discipoli, urmasi ai lui Hristos.Când veți deveni ucenici?” a intrebat el.Dupa un timp de tacere el a incheiat cu un salut și a plecat.

A fi crestin inseamna ceva mult mai mult decat un principiu pe care il aparati si la care ţineti din obişnuinta.A fi milostiv și îndurător față de ceilalți înseamnă a te comporta ca Hristos.De multe ori, oamenii sunt judecați în funcție de îmbrăcămintea pe care o poartă și sunt tratați în consecință.Oamenii cu greu își dau seama de propriile greșeli.Aparentele sunt adesea înșelătoare: întâlnind oameni pentru prima dată, facem întotdeauna o judecată bazată pe înfățișarea lor, deși nu ar trebui să facem o astfel de greșeală. Nu în ultimul rând, să-l cităm pe Paulo Coelho și să spunem: Nu putem judeca niciodată viețile altora, pentru că fiecare persoană își cunoaște doar propria durere și renunțare.

loading...

Add comment