Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Potrivit științei, dacă ai o soră sau un frate, poți fi o persoană mai bună

Uneori, având o soră sau un frate poate fi o durere de cap la nesfârșit. Cei care au unul sigur știu asta. Ei pot fi cele mai enervante persoane din când în când, dar, pot fi și cele mai iubitoare.Uneori sunteți dușmani unul cu celălalt și apoi în clipa următoare sunteți cei mai buni prieteni. Chiar așa se întâmplă și între frați, și între surori.

Frații și surorile sunt printre primii oameni cu care îți petreci viața și în timp ce lucrurile nu sunt întotdeauna perfecte,ei au un impact pozitiv asupra vieții tale. La sfârșitul zilei, trebuie să știți că există o mare valoare în a avea o soră sau un frate la care să vă întoarceți de fiecare dată când aveți nevoie de lucruri benefice pe care cineva să vă învețe și bineînțeles că mai sunt și alte câștiguri.

Acum, acestea nu sunt doar afirmații generice aleatorii care nu au niciun fapt în spatele lor. Știința chiar susține această afirmație. Studiile au demonstrat că există multe beneficii să ai o soră sau un frate.Ei te ajută să îți dezvolți abilitățile sociale, comunicarea fiind întotdeauna esențială, în orice relație, cum ar fi negocierea, exprimarea și compromisul. Chiar și conflictul cu un frate poate ajuta o persoană să învețe să rezolve mai bine conflictele.

Iată în continuare câteva motive pentru care este minunat să ai o soră sau un frate.
1. Dragostea de frați poate stimula puternic sănătatea mintală.


Ajută la respectul de sine, de exemplu. Te simți mai bine în sinea ta, pentru că ai o soră sau un frate. Acest lucru se datorează faptului că surorile au tendința de a acționa matern către frații lor, indiferent de vârstele lor. Acest tratament matern, pe care femeile îl au în mod natural, creează sentimente de iubire, apreciere, valoare și chiar protecție. Când într-un mediu familial, surorile ajută la stabilizarea sănătății mintale a fraților lor, păstrându-i pe toți în tact, chiar dacă părinții lor nu sunt în jur. Aceasta înseamnă legături mai apropiate de familie pentru toți cei implicați.

2. Relațiile cu frații te fac o persoană mai plină de compasiune.


Acest lucru se datorează faptului că având o soră vă ajută să fiți mai buni și mai sensibili. Surorile doresc trasaturi sociale și comportamente pozitive cum ar fi compasiunea, grija și sinceritatea. Ele pot fi la fel de influente ca parintii. Frații se mai ceartă, se luptă, dar de cele mai multe ori se comportă cu compasiune și afecțiune între ei. Ei stiu ca acest lucru nu va dura mult timp sau ca nu pot sta in acea stare de spirit unul cu celalalt, astfel incat lucrează impreuna pentru a trece peste asta. Ei știu că nu doresc să-și pună relația în pericol.

3. Frații vă ajută să vă perfecționați abilitățile de comunicare interpersonală.


O persoană învață sentimentul de empatie cu sora sa, pe care să îl poată apoi utiliza în interacțiunile cu ceilalți.Aceasta determină o persoană să învețe cum să vadă din perspectiva unei alte persoane înainte de a spune ceva care implică acea persoană, în special în situații tensionate.Înveți cum să faci acest lucru cu frații tăi și apoi această abilitate te poate ajuta mult în alte situații din viața ta.

4. O să comunici mult mai bine în general.


Femeile care au surori beneficiază și ele, dar cel mai mare beneficiu este pentru frații care au crescut cu surori. Ei tind să fie mai comunicativi datorită faptului că au fost expuși diferențelor de comunicare între bărbați și femei. Ei învață cum să descifreze femeile într-un mod în care oamenii care nu cresc cu surorile nu știu întotdeauna cum să facă. Atunci, cum sunt ei cu prietenele, soțiile și femeile doar pe care le întâlnesc. De asemenea, aceștia pot împărtăși aceste perspective cu bărbații pe care îi cunosc, permițând oamenilor să se simtă și empatizați.

5. A avea o soră vă ajută să vă simțiți independenți.


În viață, poate fi dificil pentru orice persoană să se afirme în situații diferite. De aceea, interacțiunea cu alte persoane este utilă în obținerea încrederii din punct de vedere social. Frații mai mari adesea își învață frații mai mici cum să lupte pentru ceea ce cred ei și să fie independenți, pentru că ei au trecut deja prin asta.

loading...

Add comment