Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
bicarbonat

30 de întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu pentru casa și sănătate mai puțin știute.Unele dintre acestea sunt ținute secret.

Oricine ar trebui să aibă acest ingredient în cămara sau bucătăria sa.Acest produs natural, cunoscut și sub denumirea de bicarbonat de sodiu, nu numai că oferă prăjiturilor un gust mai bun, dar are câteva întrebuințări care ajută foarte mult în viață.Se găsește în comerț și la un preț destul de accesibil.Iată în continuare 30 de utilizări ale bicarbonatului de sodiu care nu trebuie neglijate.Unele din acestea sunt ținute chiar secret.

 1. Desfundă chiuveta.Un amestec format dintr-o cană de bicarbonat de sodiu și o ceașcă de oțet ajută la desfundarea scurgerilor acasă.
 2. Curăță protezele dentare.Acestea au nevoie de neutralizare a mirosului, așa că se adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o cană de apă caldă, iar acest lucru le va menține curate.
 3. Ameliorează arsurile la stomac.Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca antiacid. Acesta poate ameliora arsurile la stomac, tulburările de stomac și indigestia acidă. Este nevoie doar de o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de cană de apă și ar trebui să funcționeze.
 4. Tratament pentru mușcăturile de insecte.se formează o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și se aplică pe piele, ușurând senzația de mâncărime a mușcăturile.
 5. Apă de gură.Este nevoie de o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un pahar mic.Se clătește bine gura și se scuipă apoi.Acest amestec neutralizează foarte bine mirosul din gură și previne apariția aftelor bucale.
 6. Curăță foarte bine podeaua.Se pune o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu într-o găleată cu apă caldă. Acest lucru ajută, de asemenea, la urmele de zgârieturi.
 7. Elimină mirosul de alimente din frigider și congelator.O lingură de bicarbonat de sodiu dizolvat în apă și o cârpă moale va absoarbe mirosurile de alimente din frigider.
 8. Curăță fructele și legumele. Se clătesc fructele și legumele proaspete într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă pentru a îndepărta substanțele chimice în siguranță.
 9. Îndepărtează petele de pe pereți.Un ameste de apă și bicarbonat îndepărtează petele de creion de pe pereți cu o cârpă umedă.
 10. Albeşte dinţii. O dată pe săptămână se adaugă în pasta de dinţi bicarbonat – elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor, curăţă dinţii pătaţi.
 11. Împrospătează mirosul hainelor.Hainele înmuiate în apă cu bicarbonat vor scăpa de mirosurile neplăcute.
 12. Îndepărtează insectele moarte de pe parbriz.O pastă din bicarbonat de sodiu și apă va îndepărta insectele lipicioase fără a zgâria parbrizul.
 13. Florile din vază se păstrează proaspete mai mult timp dacă se adaugă în vaza cu apă o linguriţă de bicarbonat de sodiu.
 14. Ajută la împrospătarea pantofilor transpirați.Se presară bicarbonat de sodiu în încălţămintea sport pentru a elimina eventualele mirosuri deranjante.
 15. Înlătură buruienile.Într-o sticlă pulverizatoare goală, se adaugă o parte bicarbonat de sodiu în două părți oțet.Se amestecă ușor și se pulverizează pe buruieni.
 16. Înlătură mușuroaiele de furnici.Se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei și pe pereți, pentru a scăpa de furnici, gândaci şi alte insecte nedorite.
 17. Bicarbonatul de sodiu este substituent al prafului de copt.
 18. Înlătură urmele de grăsime de pe vasele din bucătărie, oase sau farfurii.
 19. O pastă din bicarbonat de sodiu și apă curăță obiectele din inox sau crom.
 20. Pasta de bicarbonat curăţă bine și suprafeţele de marmură.
 21. Tot cu pastă de bicarbonat de sodiu se pot curăța și bijuteriile din aur și argint.
 22. Curăță periile și pieptenii.Se înmoaie periile și pieptenii într-un borcan de un litru, plin cu apă fierbinte și câteva linguri de bicarbonat de sodiu. Se lasă puțin să stea să stea, apoi se clătește.
 23. Este un bun exfoliant pentru piele.Se formează o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și se freacă ușor pielea. Amestecul va îndepărta acele celule moarte ale pielii.
 24. Curăță părul.Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca un produs natural de curățare a părului, amestecat cu șampon.
 25. Calmează picioarele obosite.Se amestecă două până la trei linguri de bicarbonat de sodiu cu apă pentru o înmuiere liniștitoare a picioarelor.
 26. Tratează acneea.Se amestecă părți egale de apă și bicarbonat de sodiu într-o pastă și se aplică pe zona afectată lăsând să acționeze timp de 3 minute. După care se clătește cu apă călduță.
 27. Curăță biberoanele bebeluților.Se combină cu apă fierbinte şi se spală cu acest amestec biberoanele bebeluşului.
 28. Calmează arsurile solare.Bicarbonatul de sodiu ajută la ameliorarea durerii, mâncărimii și arsurilor cauzate de expunerea excesivă la soare.
 29. Curăță cuptorul cu microunde.Se adaugă o lingură de bicarbonat pe un burete de bucătărie și se freacă bine interiorul cuptorului.
 30. Presărat prin grădina de zarzavaturi, bicarbonatul va ţine la distanţă iepuraşii.
loading...

Add comment