Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 alimente care nu trebuie spălate înainte de a le găti și 5 care trebuie întotdeauna

Din copilărie, am fost învățați să spălăm tot ce vom mânca.Cu toate acestea, foarte puțini oameni știu că uneori acest obicei face mai mult rău decât bine. Spălarea unor alimente duce la răspândirea bacteriilor și multe alte consecințe negative. Noi vă spunem cum să pregătiți corect mâncarea pentru gătit și greșelile pe care le faceți în fiecare zi.

Alimente care nu trebuie spălate.


1. Ouă.O substanță specială este adesea pusă pe ouăle din comerț pentru a le proteja de contaminarea cu bacterii. Apa distruge această protecție, deci nu ar trebui să spălați ouăle.


2. Puiul.Bacteriile pe pui proaspete sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră.Cel mai bine cunoscut dintre toate este salmonella. Mulți oameni cred că spălarea puiului înainte de gătit ajută la rezolvarea acestei probleme, dar nu este adevărat. Când speli carnea de pui, apa pe care o folosești ajută bacteriile să se răspândească în mâini și chiuveta de bucătărie.Dacă începi să gătești imediat, toate bacteriile vor muri. Potrivit celor mai buni bucătari, este mai bine să fierbeți puiul de două ori : după ce apa se fierbe prima dată, ar trebui să schimbați apa și să continuați fierberea.


3. Carnea.La fel ca și carnea de pui, nu ar trebui să spălați carnea proaspătă cum ar fi carnea de vită, carnea de porc sau carnea de miel, deoarece spălarea ajută bacteriile să se extindă la chiuveta din bucătărie și pe mâini. Puteți scăpa de bacterii cu temperaturi ridicate.


4. Pastele.Este greu de spus cine a crezut că este o idee bună să spălați pastele . Chefii cred că spălarea pastelor ar trebui să fie așa de grav, deoarece apa elimină amidonul care ajută la absorbția mai eficientă a sosului.Puteți spăla pastele numai după gătit, în cazul în care doriți să le utilizați într-o salată.


5. Ciupercile. Nu puteți păstra ciupercile sub apă timp îndelungat sau le puteți înmuia: absorb foarte bine apa. Este mai bine să le clătiți repede și să le uscați cu un prosop de hârtie. Ar trebui să faceți acest lucru chiar înainte de gătire. În caz contrar, ele vor strica și își vor pierde elasticitatea.

Alimente care trebuie spălate întotdeauna.


1. Fructele și legumele cu coaja comestibilă.Dacă observați că fructele și legumele cu piele comestibilă sunt curate și strălucitoare, nu înseamnă că nu trebuie să le spălați acasă. Trebuie absolut.


2. Cutiile de conserve. Bacteriile nu pot intra înăuntru, datorită capacului. Dar, cu siguranță, dacă nu spălați partea de sus înainte de a o deschide, o sa intre.


3. Fructe și legumele cu coaja necomestibilă. Nu contează cât de bine decojim aceste alimente, bacteriile de pe piele se vor găsi oricum pe partea comestibilă. De aceea ar trebui să spălați mereu bananele, pepenii și alte fructe și legume cu piele necomestibilă înainte de a le mânca.


4. Nucile.Trebuie să spălați întotdeauna nucile, chiar dacă acestea sunt curățate. Nu știm niciodată sigur unde au fost depozitate și cum au fost transportate. În plus, spălatul ajută la scăderea acidului fitic pe care îl conțin nucile proaspete.


5. Fructele confiate.Acest tip de mâncare este considerat unul dintre cele mai murdare.Chiar dacă ați cumpărat fructe uscate într-un pachet frumos, trebuie să le spălați mai întâi sau chiar să le udați câteva ore .

loading...

Add comment