Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mamaliga-prelungeste-viata

Înlocuirea pâinii cu mămăligă este mai sănătoasă și poate prelungi viața

Mămăliga este o alegere alimentară sănătoasă, cu mai multe beneficii nutriționale.Făcută din făină de porumb gătită, poate fi consumată ca garnitură sau folosită într-o varietate de rețete, de la pâine la deserturi.Este un aliment versatil care poate fi servit rece sau cald.Mămăliga este un cereale sănătos și o sursă bună de antioxidanți care vă ajută să vă protejați ochii și să vă reduceți riscul de apariție a anumitor boli cronice.

Mămăliga conține atât proteine, cât și fibre pentru a ajuta o persoană să se simtă plină. Fibrele sunt, de asemenea, recomandate pentru a menține funcționarea corectă a sistemului digestiv, pentru a hrăni bacteriile intestinale sănătoase și pentru a preveni constipația.Pentru cei care caută preparate fără gluten, mămăliga este o opțiune bună.Este de obicei sigură pentru a fi consumată de persoanele cu boală celiacă sau cu sensibilitate la gluten.

Mămăliga este în mod natural săracă în grăsimi și poate fi consumată ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă.O persoană care dorește să își reducă aportul de grăsimi saturate ar trebui să înlocuiască pâinea din comerț cu mămăligă gătită casă și să evite adăugarea de brânză sau unt.Poate fi consumată ca garnitura, sau impreuna cu peste sau alte carnuri.Deși mămăliga are o consistență asemănătoare terciului când este gătită, poate fi suficient de fermă încât să fie feliată când este răcită. Feliile se pot pune pe gratar sau la cuptor cu diverse toppinguri, inclusiv branza sau sosuri.Mămăliga este o sursă excelentă de carbohidrați pentru a vă menține alimentat pe tot parcursul zilei, adică asigură o senzație de sațietate pentru un timp prelungit.

Pâinea din comerț a ajuns să aibă un preț destul de mare, cu atât mai mult putem trece la înlocuirea ei cu mămăliga.Mămăliga este un aliment ieftin și hrănitor care stimulează digestia, restabilește echilibrul hormonal, elimină excesul de apă din țesuturi și oferă organismului energie.Mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii faţă de pâine.

Încă din cele mai vechi timpuri, mămăliga a fost un preparat iubit.Bunicii tratau zeci de boli cu malai.Totodată ei considerau că dacă mănâncă zilnic fie mamaliga, fie produse din porumb, se bucura de longevitate.Nimic greșit, deoarece au fost efectuate mai multe studii care au concluzionat că ca un consum zilnic de mamaliga scade riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene, boli diabetice, colesterol mare sau chiar boli cronice.

loading...

Add comment