Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință susțin că un pui de somn poate preveni bolile, va îmbunătăți memoria și va accelera pierderea în greutate

Un pui de somn rapid în unele culturi este considerat a fi un semn al leneșiei, în timp ce în alte culturi, ca în Japonia, este privit ca un semn de dedicare la locul de muncă. Indiferent de convingerile dvs., cu toții am experimentat faptul că un pui de somn este revergorant și mărește agilitatea noastră mentală și chiar știința recomandă să faceți acest lucru. În continuare noi vom prezenta câteva beneficii ale unui pui de somn, pentru sănătatea noastră.

10-20 minute: Pentru o creștere rapidă a vigilenței.


Potrivit experților un pui de somn, de 10-20 de minute este ideal pentru creșterea vigilenței și creșterea nivelului de energie.Dar, după cum știm cu toții, ieșirea din somn după obținerea gustului dulce este dificilă, așa că este recomandat să stați ușor în poziție verticală. De asemenea, după masa de prânz, la orele 3 sau 4, va ajuta la stoparea poftelor pentru mâncare nesănătoasă și la reducerea hormonilor de stres care fac ca organismul să rămână în greutate, ajutând astfel la scăderea în greutate .

30 de minute: Spune la revedere oboselii.


În timp ce luați un pui de somn de 30 de minute ar putea face și mai dificil să vă treziți, însă beneficiile pe care le prezintă sunt vrednice.Acest pui de somn scurt a fost dovedit a fi bun pentru a îmbunătăți funcționarea memoriei , a reduce stresul , a crește concentrarea , a reduce riscul de diabet și a preveni demența . Expertii spun ca vei face mai mult pentru tine și sănătatea ta, dacă „tragi” un pui de somn de 30 de minute la jumatatea zilei.

60 de minute: pentru procesarea memoriei cognitive.


Dacă munca dvs. implică o mulțime de activitate mentală, aceasta ar putea fi durata perfectă de somn pentru dvs. Cu o oră de somn, veți avea și un somn adânc, care vă ajută să dezghetați creierul și vă crește capacitatea cognitivă, precum și capacitatea acestuia de a-și aminti faptele și cifrele . De asemenea, ajută la combaterea frustrării . Pe partea laterală, totuși, intrarea într-un somn adânc va însemna că te vei trezi simțindu-te puțin adormit și trebuie să-ți petreci puțin timp să te împrospătezi.

90 de minute: ciclu complet de somn.


Acesta este un somn plin, care include atat stadiul usor, cat si cel profund.Potrivit cercetătorului de somn Dr. Sara Mednick , un somn de 90 de minute este benefic atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru sănătatea mintală . Îmbunătățește memoria și sporește creativitatea . Și cea mai bună parte este că e mai ușor să te trezești de la acest pui de somn fără să te simți adormit.

Beneficiile unui pui de somn.
Reduce în mod semnificativ riscul de deces cauzat de inimă, reduce stresul cardiovascular, reduce tensiunea arterială, reduce riscul diabetului zaharat, ajută la scăderea în greutate, previne demența.Iată cât de bun este un pui de somn pentru sănătatea noastră!

loading...

Add comment