Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Protejează-te de gută prin eliminarea cristalizării acidului uric din organism. Iată cum trebuie să procedezi

Dacă aveți în familie persoane care se confruntă cu gută, în special bărbații, ar trebui să-și limiteze consumul de alcool, grăsimi și alimente care sunt mai susceptibile să crească nivelul acidului uric în organism – carne, sardine, slănină, midii și drojdie. Alcoolul, în special berea, poate provoca și un atac de gută. Astfel de bărbați ar trebui să își supravegheze greutatea cu grijă suplimentară. Consumul multor lichide poate contribui la reducerea riscului de pietre la rinichi. Testele de sânge și urină pot fi utilizate pentru a determina riscul potențial de atac de gută.

Medicamentele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea atacurilor de gută. Aceste medicamente fie scad producția de acid uric în organism, fie cresc excreția acidului uric din urină.

Guta este un tip de artrită care se dezvoltă atunci când nivelurile de acid uric din sânge sunt anormal de mari. Acidul uric formează cristale în articulații, adesea la picioare și la degetele mari, ceea ce provoacă umflarea severă și dureroasă.Cu toate acestea, riscul de gută depinde de mai mulți factori, nu doar de stilul de viață, de aceea este important să discutați cu un medic despre cele mai bune strategii de prevenire a gutei.

În continuare vom prezenta câteva moduri naturale de a scădea nivelul acidului uric din organism.

Evitați zahărul.
În timp ce acidul uric este de obicei legat de alimentele bogate în proteine, studii recente arată că zahărul poate fi, de asemenea, o cauză potențială. Zaharurile adăugate în alimente includ zahăr de masă, sirop de porumb și sirop de porumb cu fructoză ridicată, printre altele.Fructoza de zahăr este un tip principal de zahăr simplu în alimentele procesate și rafinate. Cercetătorii au descoperit că acest tip de zahăr poate duce în special la niveluri ridicate de acid uric.

Evitați alcoolul.
Consumul de alcool vă poate face mai deshidratat. De asemenea, poate declanșa niveluri ridicate de acid uric. Acest lucru se întâmplă deoarece rinichii dvs. trebuie mai întâi să filtreze produsele care apar în sânge din cauza alcoolului în locul acidului uric și a altor deșeuri.

Aveți grijă cu greutatea.
Alături de dieta dvs., kilogramele în plus pot crește nivelul acidului uric. Celulele grase fac mai mult acid uric decât celulele musculare. În plus, transportul de kilograme în plus face mai dificil pentru rinichii să filtreze acidul uric. Dacă aveți un exces de greutate, cel mai bine este să evitați dietele și să apelați la un medic nutriționist.Medicul dumneavoastră vă poate recomanda un obiectiv sănătos pentru greutate pentru tipul dumneavoastră de corp.

Adăugați mai multe fibre în dieta dvs.
Mâncând mai multe fibre vă va ajuta corpul să scape de acidul uric. De asemenea, fibra poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și de insulină. De asemenea, tinde să crească sațietatea, contribuind la scăderea riscului de supraalimentare.

Reduceți stresul.
Stresul, obiceiurile slabe de somn și prea puțin exerciții fizice pot crește inflamația. Inflamatiile pot determina un nivel ridicat de acid uric.

Remedii naturale de tratare a gutei.
Bicarbonatul de sodiu – este excelent pentru reducerea acidului uric din organism.Trebuie doar să adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă și să beți în fiecare zi.

Apa cu lămâie – are puterea de a combate mai multe boli, inclusiv guta.Apa cu lămâie crește mediul alcalin și previne formarea cristalelor de acid uric.Stoarceți o jumătate de lămâie, într-un pahar de apă călduță și beți în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Ghimbirul – este un aliment culinar și plantă prescrisă pentru afecțiuni inflamatorii. Capacitatea sa de a ajuta guta este bine documentată.Un studiu a constatat că ghimbirul a redus durerea legată de acidul uric în gută.Fierbeți o rădăcina de ghimbir răzălită într-un litru de apă timp de 10-15 minute.Apoi, beți câte 3 căni pe zi din acest ceai.

loading...

Add comment