Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cel mai adesea o persoană se îmbolnăvește de lene și lăcomie – sfaturi de la un chirurg rus

Nikolai Amosov a fost unul dintre cei mai mari chirurgi din lume. În ciuda bolilor grave, a trăit până la o vârstă matură, dezvoltându-și propriile reguli de sănătate …

Nikolay Amosov – cel mai mare chirurg cardiac din secolul trecut. Dar a devenit celebru nu pentru operațiile cardiace, ci când a publicat cărți despre alimentația sănătoasă și stilul de viață.

A trebuit să stăpânească medicina după universitate în război, în cele mai dificile condiții de chirurgie pe teren. În timpul războiului, peste 40.000 de oameni au trecut prin echipa sa! Mai târziu a început să efectueze operații complexe asupra copiilor cu defecte cardiace, iar în 1962 a inventat supape artificiale.

La bătrânețe, după ce a suferit o operație serioasă, Nikolai Amosov a decis să-și dezvolte propriul sistem de recuperare – întreaga țară l-a urmat. Fragmente din publicațiile sale au fost publicate în publicații precum „Știință și viață” și „Roman Gazeta”. Iată care sunt principiile sale de bază:

1.Nu vă așteptați ca medicii să vă facă sănătoși
Pot salva vieți, chiar vindeca boala, dar te vor conduce doar la început și apoi – pentru a trăi în siguranță – te bazezi pe tine însuți. În niciun caz nu subestim puterea medicinei, deoarece am slujit-o toată viața. Dar știu și multe despre sănătate – teoretic și practic. Cu această ocazie, mă laud: de un an și jumătate conduc un experiment asupra mea – educație fizică cu gantere și alergare.

2.Medicii tratează bolile, dar sănătatea trebuie obținută de unul singur
Pentru că sănătatea este „capacitatea de rezervă” a organelor, a întregii noastre fiziologii. Sunt necesare pentru a menține performanța funcțională normală în repaus și în timpul stresului – fizic și mental, precum și să nu se îmbolnăvească și, dacă este posibil, să se îmbolnăvească – să nu moară. De exemplu, astfel încât tensiunea arterială și ritmul cardiac să nu crească de mai mult de o dată și jumătate în timpul exercițiilor fizice sau alergării, iar lipsa inevitabilă de respirație să dispară rapid. Pentru a nu vă teme de curent, și răcelile au trecut rapid fără medicamente, de la sine. Și, în general, pentru a lucra bine, dormi, „mănâncă și bei”.

Deci – aceste „capacități” nu sunt obținute de droguri. Numai prin antrenament, exerciții, sarcini. Și – muncă, răbdare cu frigul, căldura, foamea, oboseala.

3.Ce sunt bolile, toată lumea simte
O tulburare enervantă de diferite funcții care interferează cu sentimentul fericirii și chiar cu viața. Motivele sunt, de asemenea, cunoscute: „nocivitate” externă (infecție, ecologie proastă, răsturnări sociale), propriul comportament nerezonabil. Uneori – malformații congenitale.

Afirm: natura umană este puternică. Cel puțin pentru majoritatea oamenilor. Este adevărat, bolile minore sunt inevitabile, dar cele grave se datorează cel mai adesea unui stil de viață nerezonabil: o scădere a rezervelor ca urmare a detrainării. Condiții externe, sărăcie, stres – pe locul doi.

4.Pregătirea rezervelor trebuie să fie rezonabilă
Înseamnă treptat, dar persistent. Dacă vorbim despre esența antrenamentului, atunci acesta este modul de restricții și sarcini (RON). Acesta este punctul meu forte. Cu toate acestea, nu am venit cu nimic original.

Trei puncte principale:
Primul este alimente cu un minim de grăsimi, 300 de grame de legume și fructe zilnic și astfel încât greutatea să nu crească peste cifra (creștere minus 100) kilograme.

Al doilea este educația fizică. Acest lucru este mai complicat. Toată lumea are nevoie de ea, în special copii și vârstnici. Deoarece acum la locul de muncă aproape nimeni nu se strecoară fizic, atunci, în teorie, pentru o sănătate decentă, toată lumea ar trebui să lucreze o oră pe zi.

Al treilea punct este poate cel mai dificil: controlul mental. „Învață să te conduci singur”. Dar, ce greu este! Există multe rețete, inclusiv meditație, nu o voi descrie. Folosesc eu însumi o tehnică simplă: când căldura este mare și se eliberează multă adrenalină, îmi fixez atenția asupra respirației rare ritmice și încerc să-mi relaxez mușchii.

5.O întrebare interesantă: de ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des?
Cred că 90% dintre oameni, dacă ar urma un stil de viață corect, ar fi sănătoși. Dar, din păcate, regimul necesită voință. Și o persoană are puțină voință … Tratamentul oficial modern se efectuează prin metoda „selecției-enumerării” medicamentelor antihipertensive, dintre care există mai mult de o duzină și care trebuie luate apoi toată.

Sursa: http://uduba.com/

loading...

Add comment