Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 obiceiuri pe care le-ai făcut greșit toată viața. Știați că ați putea ajunge în spital dacă vă înăbușiți strănutul?

Toata lumea stie că nu trebuie să mâncăm tarziu mâncare mult prea nesanatoasa. Dar uneori chiar și cele mai inofensive obiceiuri pot prezenta un pericol pentru sănătatea noastră. Știați că ați putea ajunge în spital dacă vă înăbușiți strănutul? Sau că guma de mestecat te poate face să te simți mai puțin interesat? Ei bine, în continuare am aducat o listă de obiceiuri, care la prima vedere ele par infoensive, dar care, de fapt reprezintă un mare pericol pentru sănătatea noastră.

1. Înăbușirea unui strănut.


Atunci când înăbușim un strănut afectăm sistemul respirator, vasele de sânge și creierul, iar în cel mai rău scenariu, esofagul.

Principala funcție a strănutului este de a scăpa de bacterii, viruși și particule de praf. Când înăbușiți strănutul, nu lăsați corpul să îndepărteze aceste lucruri. Dar asta nu este tot. Imaginați-vă ce se poate întâmpla dacă încercați să trageți și să închideți butonul. Același lucru se întâmplă și în nas – întreaga putere a strănutului se întoarce și vă poate afecta auzul, poate crește tensiunea arterială și chiar vă poate deteriora esofagul.

2. Folosirea scobitorilor.


Ceea ce suferă: gingiile.
Dentiștilor nu le plac scobitorile. Ele sunt destul de inofensive pentru smalt, dar gingiile sunt în pericol. Și este aproape imposibil să vă curățați gura cu o scobitoare. Pentru a vă menține gura curată, utilizați ața dentară și învățați cum să o folosiți în mod corect.

3. Să dormi pe pernă cu fața în jos.


e suferă: dvs. respirație, circulația sângelui, măduva spinării și pielea feței.
Este confortabil uneori, dar dăunător pentru a dormi pe perna cu fața în jos. În această poziție, respirația este îngreunată, gâtul este într-o poziție nenaturală, circulația sângelui devine mai gravă, iar vertebrele gâtului sunt în pericol. În plus, medicii avertizează că ridurile pe care le-ați putea avea după ce dormiți în această poziție vor deveni în curând constante și nu vor dispărea vreodată!

4. Semințele de floarea soarelui.


Ce suferă: dintii si vezica biliara.
Semințele de floarea soarelui sunt gustoase și utile. Dar ele ar trebui să fie decojite cu mâinile și niciodată cu dinții . Dentiștii recunosc întotdeauna consumatori de semințe prin daune foarte specifice ale dinților. Persoanele care au probleme cu vezica biliară nu ar trebui să le mănânce deloc, iar valoarea lor calorică este mai mare de 500 kcal în 100 de grame.

5. Amânarea de a merge la baie.


Ce suferă: rinichii, sistemul urinar și intestinul.
În iunie 2018, un tânăr din Marea Britanie a fost spitalizat după ce a petrecut 8 ore jucând un joc fără să ia orice pauză. Intestinele și vezica lui au fost atât de umflate încât medicii au crezut că are o tumoare de cancer. Toți doctorii sunt de acord: nu ar trebui să vă țineți, deoarece dacă faceți acest lucru, este posibil să vă răniți mușchii, ceea ce poate duce la o infecție a tractului urinar și la constipație.

6. Spălarea părului cu apă fierbinte.

Ce suferă: vasele cerebrale și scalpul.

Dacă vă place să faceți duș cu apă foarte fierbinte, este timpul să nu mai faceți acest lucru. În primul rând, poate provoca dureri de cap și amețeală. În al doilea rând, apa caldă stimulează funcția glandelor sebacee de pe scalp, ceea ce face ca părul să fie foarte murdar.

7. Guma de mestecat.


Ce suferă: stomacul, dinții și memorie pe termen scurt.
Există mai multe consecințe de mestecare a gumei de bule prea des.
Procesul de mestecat stimulează producerea sucului gastric. Deci, nu mestecați gumă înainte de a mânca. Acest lucru poate duce la gastrită și chiar la un ulcer.
Guma de mestecat este, de asemenea, dăunătoare pentru dinți. Guma de mestecat afectează de asemenea memoria. Dar aceasta afectează memoria pe termen scurt, făcându-vă mai puțin concentrată.

8. Cititul în pat.


Ce suferă: ochii, măduva spinării și pielea gâtului.
Când citiți în pat, urmați aceste reguli:
Nu țineți cartea prea aproape de ochi.Nu vă curbați spatele și nu vă întindeți gâtul.
Nu citiți minciuna pe lângă tine – distanța față de carte se va schimba constant și ochii tăi vor trebui să facă mai multă muncă.Nu citiți culcat pe burtă – vă puteți distruge măduva spinării în acest fel.După cum puteți vedea, poate fi destul de greu să urmați toate aceste reguli. Dar amintiți-vă, majoritatea acestor tipuri de poziții pot duce la dezvoltarea de riduri orizontale profunde pe gât.

9. Folosirea telefonului în timp ce vă aflați în baie.


Ce suferă: anusul și igiena generală.
Nu este vorba doar de telefoane – aceeași regulă este valabilă și pentru ziare și cărți. Acest lucru se datorează faptului că ședința pe toaletă pentru mai mult de 5 minute mărește presiunea în vene. În schimb, când le luăm cu noi în baie, ajută la răspândirea bacteriilor .

10. Folosirea unui bețișor de urechi pentru igiena nasului.


Chiar dacă mulți experți nu vă recomandă asta, există câteva cazuri când folosirea unui tampon de bumbac este mai bună decât utilizarea unui deget sau a unei soluții.
Dacă ați avut o rinoplastie , curățarea mucusului din nas este posibilă numai cu un tampon de bumbac, deoarece dacă suflați nasul, s-ar putea provoca sângerare sau, mai rău, unele deteriorări care vor necesita chirurgul dvs. să facă totul din nou .
Când trebuie să vă spălați nasul cu o soluție , nu doriți ca acesta să devină prea adânc. În acest caz, înmuiați doar un tampon de vată în soluție și acoperiți interiorul nărilor cu el.
Aveți grijă: lipirea unui tampon de bumbac prea sus în nas poate duce la răniri, astfel încât, ori de câte ori puteți, să lăsați această lucrare la un profesionist.

loading...

Add comment