Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ciocolata şi vinul roşu ar putea ajuta la prevenirea îmbătrânirii conform unui studiu

Cercetările publicate în revista BMC Cell Biology arată că celulele umane îmbrătrânite pot fi întinerite folosind substanțe chimice similare resveratrolului, care este o substanță găsită în vin roșu și ciocolată neagră.Studiul a fost realizat de cercetători de la universitățile din Exeter și Brighton, ambele situate în Regatul Unit.Lorna Harries, profesor de genetică moleculară la Universitatea din Exeter, a condus cercetătorii, iar primul autor al lucrării este Dr. Eva Latorre, asociat la aceeași instituție.

Studiul se bazează pe cercetările anterioare de la Universitatea din Exeter, care au constatat că așa-numitele factori de îmbinare – care sunt un tip de proteină – tind să devină inactivi pe măsură ce îmbătrânim.In cadrul studiului, cercetatorii au adaugat „resveralogues”, sau chimicale similare resveratrolului, celulelor umane imbatranite si au descoperit ca au reactivat aceste celule.Acest lucru, la rândul său, nu numai că a făcut celulele vechi să pară mai mici, dar și ele au început să se împartă din nou, așa cum ar fi celulele tinere.Resveratrolul este un compus găsit în arahide, struguri, vin roșu, ciocolată neagră și unele fructe de padure.Oamenii de știință au descoperit că un compus prezent în ciocolată neagră și vin roșu vă poate ajuta să arătați mai tânăr prin întinerirea celulelor. Bineînțeles că acestea nu trebuie consumate în exces. Asta nu înseamnă că trebuie să ne apucă să bem vin tot timpul. Totul trebuie să fie moderat. Un pahar de vin roșu pe zi și 1-2 tăblițe de ciocolata va da rezultate bune în timp.

„Atunci când tratați celule vechi cu molecule care restabilește nivelurile factorilor de îmbinare, celulele își recapătă anumite trăsături ale tinereții”, explică Prof. Harries.Ea a mai spus că efectele de întinerire au durat săptămâni, ceea ce a fost, de asemenea, foarte interesant.

Descoperirea poate imbunatati in curand sanatatea celor în vârstă. Acesta este un prim pas in incercarea de a face oamenii sa traiasca viata normala, dar cu sanatate pentru intreaga lor viata, explica Prof. Harries.Ea ne-a împărtășit, de asemenea, că are planuri mari  pentru investigațiile viitoare.

loading...

Add comment