Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mixt

Vindecă rinichii, pancreasul și ficatul cu un singur ingredient natural.

Coriandrul este o plantă aromatică cu frunze verzi și semințe utilizate în bucătărie pentru a oferi un gust și o aromă distinctă. Acesta este cunoscut și sub denumirea de pătrunjel chinezesc.Este folosit în mod tradițional în diverse bucătării din întreaga lume, inclusiv în cea indiană, mexicană, mediteraneană și asiatică. Este folosit ca ingredient în salate, sosuri, supe, curry-uri, guacamole, murături și multe alte preparate culinare.

Coriandrul conține antioxidanți, cum ar fi acidul ascorbic (vitamina C) și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, protejând celulele împotriva stresului oxidativ și contribuind la menținerea sănătății generale.Anumite compuși din coriandru au și proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației din corp și la ameliorarea simptomelor asociate cu afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

Semințele de coriandru conțin uleiuri volatile care pot stimula digestia și pot ajuta la reducerea disconfortului gastrointestinal, cum ar fi balonarea și flatulența. De asemenea, coriandrul poate ajuta la promovarea eliminării toxinelor din tractul digestiv.

Unele studii preliminare sugerează că coriandrul poate avea efecte diuretice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la stimularea eliminării urinei și poate contribui la curățarea rinichilor. Cu toate acestea, mai multe cercetări sunt necesare pentru a confirma aceste efecte și a înțelege modul exact de acțiune.Unele studii preliminare pe animale sugerează că extractul de coriandru poate avea un efect hepatoprotector, adică poate ajuta la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ și a leziunilor hepatice. Cu toate acestea, mai multe cercetări pe oameni sunt necesare pentru a confirma aceste beneficii și a determina dozele și modul de administrare adecvat.

Coriandrul conține anumite substanțe cu potențial antiinflamator, antioxidante și hipoglicemiante, cum ar fi flavonoidele și compușii polifenolici. Aceste proprietăți pot avea unele beneficii pentru sănătatea pancreasului și pot contribui la menținerea echilibrului glicemic. Cu toate acestea, mai multe cercetări sunt necesare pentru a clarifica aceste efecte.

Cum se consumă coriandru?
Ingrediente:
1 legătură de coriandru proaspăt
1 legătură de pătrunjel proaspăt
Suc de la jumătate de lămâie (opțional)

Instrucțiuni:
Spală bine coriandrul și pătrunjelul sub apă rece pentru a îndepărta orice impurități.
Tăiați frunzele și tulpinile coriandrului și pătrunjelului în bucăți mici.
Amestecați coriandrul și pătrunjelul tocat într-un castron.
Dacă doriți, puteți adăuga sucul de la jumătate de lămâie pentru a intensifica aroma și a oferi un gust proaspăt.Păstrați remediu într-un recipient închis ermetic în frigider.

Este important să menționăm că, înainte de a folosi coriandrul sau orice alt supliment alimentar în scopuri terapeutice, este recomandat să consulți un medic sau un specialist în fitoterapie. Aceștia pot evalua situația ta individuală de sănătate și pot oferi recomandări adecvate, ținând cont de orice afecțiuni preexistente și de alte medicamente pe care le iei.

loading...

Add comment