Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 căi ascunse prin care masajul picioarelor vă poate ajuta să tratați cele mai frecvente probleme de sănătate

După o zi lungă de lucru, un masaj la picioare este o modalitate excelentă de a vă relaxa. Masajul picioarelor nu este doar o modalitate de a răsfăța pe cineva și de a arăta dragostea, dar are și multe beneficii pentru sănătate, despre care nu știu atât de mulți oameni. Noi vom prezenta cele 10 beneficii uimitoare ale masajului picioarelor, care vă poate ajuta să tratați cele mai frecvente probleme de sănătate. Ultimul beneficiu poate părea mai degrabă o magie.

1. Reduce tensiunea arterială.


Tensiunea arterială ridicată este o cauză principală de infarct miocardic. Modificările stilului de viață și medicamentele sunt necesare pentru scăderea tensiunii arteriale și gestionarea acesteia, dar și masarea regulată a picioarelor poate ajuta, de asemenea, așa cum demonstrează un studiu .

2. Ameliorează simptomele sindromului premenstrual și menopauza.


Masajele picioarelor zilnic, pot ameliora simptomele sindromului premenstrual și ale menopauzei incluzând tensiune, insomnie, dureri de cap și schimbări de dispoziție. Punctul de masaj se află în arcul interior al piciorului, cu o lățime a degetului mare de la piciorul piciorului.

3. Reduceți simptomele cancerului și efectele secundare ale chimioterapiei.

Într-un studiu condus de oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan, s-a constatat că masajele picioarelor au ajutat pacienții cu cancer, le-au redus stările de durere și greață, și alte simptome asociate tratamentului, cum ar fi nivelurile scăzute de energie.

4. Reduce simptomele de scleroză multiplă.


Persoanele care suferă de scleroză multiplă pot prezenta mai multe probleme, cum ar fi dubla viziune, orbire la un ochi, slăbiciune musculară, probleme cu senzația, probleme cu coordonarea și oboseală. Masajul bazat pe reflexologia pielii oferă o ușurare a oboselii și, de asemenea, ajută la ameliorarea simptomelor motorii, senzoriale și urinare la pacienți cu scleroză multiplă.

5. Reduce efectele edemelor la femeile gravide.


Edemul, altfel cunoscut sub numele de umflarea picioarelor și a gleznelor datorită acumulării de lichid, poate provoca dureri severe și este foarte frecvent în rândul femeilor însărcinate, de obicei în ultimul trimestru.Masarea picioarelor pentru aproximativ 10-20 minute pe zi, reduce aceste efecte.

6. Benefice pentru femeile gravide.

Masajele pentru picioare sunt benefice pentru femeile însărcinate în ceea ce privește timpul de muncă și nevoia de analgezice în timpul travaliului, precum și timpul de recuperare postpartum. Studiile au arătat că masajele pe picioare bazate pe reflexologie ajută corpul femeii să se vindece mai repede și să obțină mai devreme activitate metabolică normală.

7. Un somn mai bun.


Toată lumea iubește o noapte bună de somn. O baie caldă este o modalitate foarte bună de a realiza acest lucru. Încercați să o combinați cu un masaj al picioarelor și vă putem asigura că veți dormi ca un copil.

8. O viață sexuală mai bună.


Un masaj al picioarelor este o modalitate excelentă de a arăta dragostea față de ceilalți dvs. semnificativi. Cine nu iubește un masaj al picioarelor după o muncă grea? Nu este doar relaxant, ci și o modalitate excelentă de a începe preludiul . Având în vedere concentrația de terminații nervoase în talpa piciorului, masarea acestui domeniu poate fi o experiență sexuală foarte intensă.

9. Scapă de durerile de cap.


Un masaj al picioarelor este o modalitate eficienta de a scapa de o durere de cap . Dacă o durere de cap este asociată cu sinusurile, cauzată de tensiune în gât și umerii dvs. sau este în templul dvs. sau pe partea din față sau din spate a capului; masarea diferitelor pete pe picior vă poate scuti în mod eficient de aceste dureri.

10. Reducerea durerilor de spate prin reflexologia piciorului.


Interiorul ambelor picioare poate fi cartografiat la nivelul coloanei vertebrale, prima vertebră fiind chiar sub degetul mare. Puteți scăpa de durerea din coloană prin stimularea punctului corespunzător pe picior. Aplicați o presiune profundă până la punct și masați timp de aproximativ 30-45 de secunde, frecându-vă într-o mișcare circulară.

loading...

Add comment