Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Au supraviețuit celui de-al doilea război mondial împreună, au fost căsătoriți timp de 7 decenii și au murit în aceeași zi

În prezent, relațiile nu se bazează neapărat pe dragostea și respectul real. Cu toate acestea, poveștile de dragoste care au îndurat încercarea timpului și au lăsat o amprentă în istorie sunt întotdeauna o adevărată inspirație și reușesc să ne restaureze credința în dragoste și angajament.

Totuși, fericirea în dragoste și căsătorie necesită mult mai mult decât iubire sau atracție. Fiind îndrăgostit nu garantează că o relație va funcționa. Relațiile necesită și compatibilitate și abilități de relaționare din partea ambelor părți. Iubirea sănătoasă a adulților există atunci când ambii parteneri sunt interdependenți din punct de vedere emoțional; ceea ce înseamnă că ambii parteneri se iubesc unul pe altul, se îngrijesc unul pentru celălalt, își doresc o apropiere fizică unul cu celălalt, dar se respectă suficient. Pentru ca relația să funcționeze ambii parteneri trebuie să se dedice complet.

Următoarea poveste a fost un exemplu al unei astfel de iubiri, care a durat șapte decenii, și cu siguranță vă va impresiona inima.

În timp ce studiau în Philadelphia, Preble Staver, născut la 17 octombrie 1921, și Isabell Whitney, născută la 31 octombrie al aceluiași an, s-au întâlnit la o întâlnire. Începând cu prima zi, acești doi tineri știau că sunt destinați să treacă viața împreună. Când Statele Unite a intrat în cel de-al doilea război mondial, ambii au decis să se înscrie. În timp ce Preble s-a alăturat Marinei și a ajuns să primească o stea de bronz, Isabell era o asistentă medicală din Maryland. La cinci luni după terminarea războiului, s-au reunit și s-au căsătorit în 15 februarie 1946.

Viața lor era plină de dragoste și bucurie, și amândoi erau hotărâți să facă față tuturor dificultăților împreună. După război, Preble a lucrat ca bancher, fiind nevoit să se mute mult în jurul SUA, inclusiv Virginia, Florida și Carolina de Sud.Potrivit unuia dintre cei cinci copii ai lor, Laurie Staver Clinton, Preble, de 63 de ani, a fost „un om înalt, cu o puternică” personalitate mai mare decât viața „, iar Isabell a fost descrisă ca „inima ei” și pe cineva care „a învățat-o cum să fie o persoană bună, cum să fii o persoană plină de compasiune”.În 1975, fiul lor, Peter, a murit în timpul ultimului joc de fotbal al liceului său.

Viața i-a trecut prin numeroase provocări ulterior, iar în 2013 Isabell a început să arate semne de demență.Acest lucru a făcut ca cuplul să se mute într-o unitate de îngrijire pe termen lung în Norfolk, Virginia. Ei au rămas în același loc, dar au dormit în camere separate. Aceste vremuri erau deosebit de dificile pentru ei, în special pentru Preble, care a fost forțat să-și urmărească cea mai dragă persoană lui cum călătorea tot mai adânc în boală.

Preble a avut o ultimă dorință înainte de împlinirea vârstei de 96 de ani, să mai aibă un pui de somn cu soția lui.Dorința lui a fost făcută cu ajutorul personalului unității de îngrijire, iar cuplul au avut trei ore la dispoziție pentru un pui de somn, pentru a se bucura din nou de dragostea lor adevărată, fiind unul lângă celălalt.Nu a fost nici un cuvânt rostit între cei doi. S-au ținut de mână și doar au dormit.

Numai câteva zile după aceea, pe 25 octombrie 2017, Isabell a decedat, iar soțul ei a fost acolo să-și ia rămas bun de la ea. După aproximativ 14 ore, Preble a murit de asemenea.Acesta a fost sfârșitul vieții lor uimitoare împreună, care a durat 71 de ani. Cu toate acestea, dragostea lor a lăsat un semn de neuitat în viața tuturor oamenilor care au avut șansa să se întâlnească cu ei.

loading...

Add comment