Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Câinele tău este copilul tău…El nu are mamă sau tată, te are doar pe tine

Rolul câinelui în casă a evoluat foarte mult în ultimii 100 de ani. Majoritatea proprietarilor de câini se consideră acum „părinții animalelor de companie” , mai degrabă decât „proprietari de animale de companie”. Aproape trei sferturi dintre ei vorbesc cu câinii lor și mulți le cumpără mâncăruri de aniversare sau chiar cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților sau Ziua Copilului.

Nu este nimic rău în tratarea câinilor noștri ca pe proprii noștri copii.De fapt, există câteva avantaje, atâta timp cât aveți așteptări corecte.

Vei fi mult mai fericit.
Proprietarii de câini sunt mai puțin susceptibili să sufere de depresie .Chiar și pentru persoanele care sunt depresive din punct de vedere clinic, un animal de companie de care să aibă grijă îi poate ajuta să iasă dintr-un episod depresiv.Întrucât îngrijirea unui câine necesită o rutină și te obligă să rămâi cel puțin puțin activ, proprietarii de câini au mai multe șanse să interacționeze cu ceilalți și au un sentiment sporit de bunăstare în timp ce tind către animalul lor de companie. Interacțiunea și iubirea primită de la un câine și relația tată-fiu sau tată-fiică cu câinele tău, poate ajuta, de asemenea, oamenii să rămână pozitivi.Chiar și simplul act de a-ți privi animalul de companie crește cantitatea de oxitocină.

Vei socializa mai mult.
Câinele dvs. vă poate ajuta să legați relații de prietenie cu alte persoane.Un studiu a arătat chiar că cei cu câini au avut și relații mai strânse și mai de sprijin cu oamenii din viața lor.

El poate detecta boala ta.
Câinele tău ți-ar putea salva viața într-o zi: se pare că prietenii noștri canini au capacitatea de a mirosi boala în corpul uman. Dovezile anecdotice au fost susținute de studii științifice, iar unii câini sunt acum antrenați pentru a detecta cancerul.De aceea, cu cât relația voastră este mai strânsă, cu atât ajutorul din partea lui va fi mai mare.

Vei fi mai puțin stresat la muncă datorită lui.
S-a demonstrat că aceasta duce la o productivitate și o satisfacție mult mai mare la locul de muncă, mai ales dacă îl duci cu tine.Avantajele aducerii unui câine la muncă sunt atât de evidente, încât mai multe companii practică acest lucru.Studiile arată că persoanele care interacționează cu un animal de companie în timp ce lucrează au niveluri de stres mai mici pe parcursul zilei, în timp ce persoanele care nu aduc un animal de companie văd că nivelul lor de stres crește în timp.Câinii din birou duc, de asemenea, la oameni care iau mai multe pauze, să se joace cu sau să umble câinele, ceea ce îi face mai energizați atunci când se întorc la muncă.

Îți mai amintești de acel moment frumos când l-ai adus acasă pe puiul tău? Întreaga lume părea să se schimbe, să devină mai mică și să înceapă să se învârte în jurul câinelui tău dulce, nevinovat. Chiar dacă acum sunteți poate părintele mândru al unui om minuscul sau doi, nu veți uita niciodată primul vostru copil, adică cățelul.El va învățat prima dată cum să iubiți o creatură mică, inocentă și pură mai mult decât vă iubiți pe voi înșivă poate.

loading...

Add comment