Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Studiul confirmă: Copiii care dorm cu părinții vor fi adulți inteligență și încrezători

Un medic pediatru, Dr. Nils Bergman din cadrul Universității Cape Town din Africa de Sud a afirmat că somnul pe pieptul mamei sale le oferă copiilor o odihnă mai bună decât să fie așezat singur într-un pat pentru noapte. Medicul sugerează că inima bebelușului este supusă unui stres mai mare dacă este lăsat să doarmă singur.Dezvoltarea creierului poate fi de asemenea afectată de separarea pe timp de noapte, ceea ce poate duce la probleme de comportament în viața ulterioară, afirmă cercetările.

Dar lăsarea unui nou-născut să doarmă în patul mamei lui, merge împotriva avertismentelor anterioare privind problema controversată, care îi îndeamnă pe părinți să nu lase bebelușii să doarmă în paturile lor.Rezultă ani de îngrijorări legate de moartea copiilor în Marea Britanie și riscul ca o mamă să poată răni sau sufoca copilul în timpul somnului.Un studiu recent al deceselor subite în rândul copiilor în Marea Britanie a constatat că aproape două treimi din decesele inexplicabile au avut loc atunci când a fost implicat patul.Fundația pentru Studierea Deceselor Infantile recomandă că cel mai sigur loc pentru un copil este să doarmă într-un pat în camera părinților săi, dar nu în patul lor.

Dr. Bergman insistă totuși că decesele și alte leziuni ale copiilor nu au fost cauzate de prezența mamei. El spune că „Din cauza altor lucruri: fum toxice, țigări, alcool, perne mari și jucării periculoase”.Dr. Bergman, care a fondat o mișcare numită „Kangaroo Mother Care”, subliniind beneficiile contactului pielii cu pielea dintre o mamă și nou-născutul ei, a studiat 16 sugari pentru cercetare.

El a descoperit că inimile bebelușilor au suferit de trei ori mai mult stres atunci când dormeau într-un pat separat, mai degrabă decât pe pieptul mamei lor.Doar șase copii din grupul de cercetare au avut un somn liniștit de noapte pe cont propriu.Studiul a dezvăluit, de asemenea, perturbarea ciclului somnului creierului, care este vital în dezvoltarea organelor, la copiii adormiți în paturi separate.

Dr. Bergman a avertizat că o lipsă de somn în acest stadiu ar putea provoca probleme comportamentale pentru copil în viața ulterioară sau chiar de sănătate. Întreruperea somnului și stresul inimii ar putea face dificilă formarea de relații, a afirmat el.

loading...

Add comment