Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cercetătorii au descoperit că femeile gravide care au grețuri nasc copii inteligenți

Sarcina poate fi un timp minunat, dar și foarte provocator, iar boala de dimineață este unul dintre aspectele cele mai neplăcute ale acestuia.Ei bine, știm cât de enervant poate fi acest lucru, dar avem niște veste bune pentru tine: un studiu a arătat că hormonii care provoacă boală dimineața sunt aceiași cu cei care au legătură cu dezvoltarea creierului mai mare la copii. Ce inseamna asta? Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Disconfort cu un scop.

Cercetările publicate în The Journal of Pediatrics au arătat că greața care apare în timpul sarcinii este un semn excelent al unui IQ ridicat la copii. În plus, cu cât este mai mare intensitatea greaței, cu atât inteligența predictivă a copiilor va fi mai mare. Studiul a implicat 121 de femei care au rămas însărcinate între 1998 și 2003, iar nivelurile de IQ ale copiilor au fost analizate când aveau între 3 și 7 ani.

Rezultate pe termen lung.

Alte studii, cum ar fi cele publicate în JAMA , au relevat faptul că, greața de dimineață în timpul sarcinii este un semn bun, deoarece este legată de o rată mai mică de avort spontan. Cu alte cuvinte, boala de dimineata are o functie de protectie, pentru ca inseamna ca nivelul hormonilor este suficient de mare pentru a mentine sarcina. Dar aceasta este prima dată când s-a descoperit că greața indică faptul că copiii vor fi foarte inteligenți când se nasc.

Dezvoltarea neuronală la putere maximă.


Greața de dimineața nu este deloc plăcută, dar știind că are semnificație și valoare ne face să privim diferit. Copiii mamei care a avut grețuri au înregistrat valori mai mari la testele IQ decât cei ale căror mame nu au suferit de greață în timpul sarcinilor. Lucrul este că creșterea gonadotropinei corionice umane (GCH), explicația probabilă a motivului pentru care aveți acea boală de dimineață enervantă, creează un mediu ideal pentru placentă și pentru o dezvoltare neuronală mai bună la copii.

Totul va trece.

Acest studiu încurajează femeile care suferă de boală de dimineață între prima săptămână și undeva între săptămâna 14-16, adică atunci când încep să simtă următorul set de simptome ale sarcinii, cum ar fi somnolență, oboseală și umflături. Dar știind că greața are o astfel de rădăcină dă mai multă putere femeilor care suferă de ea.

loading...

Add comment