Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Secții de vot în România unde nu a fost prezent niciun om, 0% prezența la vot

Potrivit unor date furnizate de către Biroul Electoral Central din prima zi de vot, s-a constatat că sunt secții de vot în țară, în care nu a fost prezent nici măcar un om, în afară de cei din comisie.

Până chiar și una dintre secțiile de votare din București, deschisă la Colegiul Național „Matei Basarab” nu a avut niciun om prezent. Ciudat este că, pe listele de vot, conform Biroului Electoral Central sunt înscriși 2454 de oameni, însă nimeni nu s-a prezentat.

Alte secții din județul Covasna, Harghita, Mureș, Satur Mare, Maramureș, Hunedoara, Alba, Vaslui și Iași nu au avut nici un alegător.

În ceea ce privește Diaspora, cele mai multe secții de votare au fost organizate în Italia, Spania, Republica Moldova, Franță, Germania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Iar, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat la o secție din Marea Britanie.

Pentru ca acest referendum pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liberă între un bărbat și o femeie, să fie validat este nevoie de prezența la vot și de exercitarea votului a cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente, adică a peste 4,7 milioane de români.

Sâmbătă seara, conform datelor primite de la Biroul Electoral Central, în cadrul referendumului pentru familie, s-a constatat că prezența la nivel național a fost de 5,72%. Conform datelor, până acum au fost prezenți în jur de 942.381 de votanți în toate județele. în toată țara au fost amenajate aproximativ 19.000 de secții de votare.

Dacă considerați că trebuie să votați, puteți face asta la cea mai apropiată secție de votare, fiind nevoie doar de buletin sau de cartea de alegător. Ține-ți minte că nu este permis să votați de mai multe ori și că acest lucru vă poate anula votul și că acest lucru se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Votul va fi reluat și astăzi, între orele 7:00 și 21:00.

loading...

Add comment