Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
bicarbonat de sodiu pentru gradina

Bicarbonatul de sodiu, comoară pentru grădina oricui.Folosit o dată, este suficient pentru tot sezonul, efectul este neprețuit.

Bicarbonatul de sodiu în grădină poate fi folosit în multe moduri diferite.Bicarbonatul de sodiu este un aliment obișnuit, de zi cu zi, care poate fi găsit în majoritatea bucătăriilor.Are atât de multe utilizări în casă, încât are sens să funcționeze și în aer liber.Are numeroase utilizări în grădină – util pentru orice, de la controlul insectelor și dăunătorilor până la uciderea buruienilor și la stimularea înfloririi.

Pesticid și fungicid pentru dăunătoriii din grădină.
Luați 1 litru de apă într-un recipient sau într-o sticlă cu pulverizator.Adăugați 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu în aceasta. Puteți adăuga 3 lingurițe dacă simțiți că atacul dăunătorilor este prea sever.Adăugați la aceasta 1 linguriță de ulei de măsline.Puteți adăuga, de asemenea, ulei de cuișoare sau ulei de eucalipt pentru a-l face mai puternic.Acum adăugați 10 picături de săpun lichid în aceasta. Puteți folosi săpunul lichid de spălat vase sau chiar lichidul pentru spălarea mâinilor sau orice săpun lichid organic dacă sunteți grădinar 100% organic.Amestecați-l bine și, de asemenea, agitați-l bine înainte de pulverizare.Înainte de a pulveriza pe întreaga plantă, efectuați un test pe o frunză și lăsați timp de 1 – 2 ore pentru a vedea potența. Dacă frunza se ofilește, va trebui să o diluați în continuare.Acest amestec va trata aproape toate tipurile de dăunători din grădina dvs., cum ar fi afidele, ploșnițele, trips, acarieni, muștele albe, viermi, omizi, ciuperci de sol, ciuperci ale plantelor.

Îngrășământ pentru înflorirea florilor.
Pregătește un spray sau o soluție adăugând 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în 1 litru de apă. Amestecă-l bine și acum pulverizează-l pe plantele tale cu muguri sau flori nedeschise. Acest lucru nu numai că va încuraja înflorirea, dar va avea grijă și de orice spori fungici de pe plantă.

Distruge mucegaiul.
Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un rival împotriva mucegaiului, care atacă grădina. Se dizolvă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă caldă și se pulverizează cu soluție planta. O puteți face la fiecare trei săptămâni pentru prevenire, nu va răni legumele, ci dimpotrivă.

Elimina limacșii și melcii.
Există două moduri de a folosi bicarbonatul de sodiu în acest scop. În primul rând, presară bicarbonat de sodiu direct pe melci pentru a-i ucide. Acest lucru ar putea părea crud pentru unii oameni totuși. A doua metodă este să trasezi o limită cu bicarbonat de sodiu, în jurul plantelor pentru a preveni melcii să se târască peste planta ta.

Elixir pentru mușcate frumoase.
Atât mușcatele, cât și begoniile au nevoie de un pH alcalin al solului. De aceea bicarbonatul de sodiu va crea condiții ideale în sol pentru cultivarea acestor plante ornamentale. Aplicați udarea cu bicarbonat de sodiu în jurul plantelor.

Alungă mirosul urât din grămada de compost.
Stropește bicarbonat de sodiu pe partea de sus a grămezilor de compost pentru a scăpa de orice miros urât.

Curăță grădina de buruieni.
Presărați bicarbonat de sodiu direct pe buruieni în special în crăpături.Va arde treptat frunzișul și buruienile ar trebui să dispară în câteva zile. Nu numai că va ucide buruienile, ci și va împiedica creșterea buruienilor noi pentru o perioadă mai lungă de timp. Dar aveți grijă să nu o stropiți pe plantele preferate.

Nutriție pentru trandafiri frumos înfloriți.
Bicarbonatul de sodiu va oferi nutriție trandafirilor. Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 1/2 lingură de amoniac și 1 lingură de sare. Se amestecă in 3 litri de apă. Udăm trandafirii cu această soluție o dată la 14 zile. Vor crește și înflori frumos.

loading...

Add comment