Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De o tinerețe frumoasă au parte mulți,însă de o bătrânețe frumoasă,prea puțini.

A face față schimbării este dificil, oricât ai avea. Provocarea specială a adulților mai mari este numărul mare de schimbări și tranziții care încep să apară la bătrânețe.Inclusiv copiii, care se îndepărtează, pierderea părinților, prietenilor și a celorlalte persoane dragi, schimbări la sfârșitul carierei, scăderea sănătății și chiar pierderea independenței.Este firesc să simți aceste pierderi. Dar dacă sentimentul de pierdere este echilibrat cu ingrediente pozitive, aveți o formulă pentru a rămâne sănătos pe măsură ce îmbătrâniți.

Îmbătrânirea sănătoasă și frumoasă, înseamnă să găsești lucruri noi de care te bucuri, să înveți să te adaptezi la schimbare, să rămâi activ fizic și social și să te simți conectat cu comunitatea și cu cei dragi. Din păcate, pentru mulți dintre noi, îmbătrânirea aduce și anxietate și teamă.Cum voi avea grijă de mine târziu în viață? Ce se întâmplă dacă îmi pierd soțul? Ce se va întâmpla cu mintea mea? Bătrânețea vine la pachet cu multe întrebări.Cu toate acestea, multe dintre aceste temeri rezultă adesea din concepții greșite populare despre îmbătrânire.Adevărul este că ești mai puternic și mai rezistent decât îți dai seama.

Îmbătrânirea nu înseamnă automat o sănătate slabă sau că veți fi limitat la un mers cu dificultăți sau la un scaun cu rotile.Mulți adulți în vârstă se bucură de o sănătate viguroasă, adesea mai bună decât mulți tineri. Măsurile preventive, cum ar fi alimentația sănătoasă, exercitarea și gestionarea stresului pot contribui la reducerea riscului de boli cronice. Pe măsură ce îmbătrânești, este posibil să observi că nu îți mai amintești lucrurile la fel de ușor ca în trecut sau amintirile pot începe să dureze puțin mai mult.Cu toate acestea, pierderea semnificativă a memoriei nu este un rezultat inevitabil al îmbătrânirii. Pregătirea creierului și învățarea deprinderilor noi se pot face la orice vârstă și puteți face multe lucruri pentru a vă păstra memoria ascuțită.Adulții de vârstă mijlocie și cei mai în vârstă sunt la fel de capabili să învețe lucruri noi și să prospere în medii noi, plus că au înțelepciunea care vine cu experiența de viață.

Un ingredient cheie în rețeta pentru îmbătrânirea sănătoasă este capacitatea continuă de a găsi sens și bucurie în viață. De o tinerețe frumoasă au parte mulți, însă de o bătrânețe frumoasă,prea puțini.Pe măsură ce îmbătrânești, viața ta se va schimba și vei pierde treptat lucruri care anterior îți ocupau timpul și îți dădeau scopul vieții tale. Dar acesta nu este un moment pentru a opri înaintarea. Viața ulterioară poate fi un moment de aventuri noi captivante dacă o lași.Fiecare are diferite moduri de a experimenta sensul și bucuria, iar activitățile de care vă bucurați se pot schimba în timp. Dacă cariera ta se încetinește sau te retragi sau dacă copiii tăi pleacă de acasă, s-ar putea să găsești că ai mai mult timp să te bucuri de activități în afara muncii și a familiei imediate. Oricum ar fi, sănătatea este cheia.

loading...

Add comment