Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii care au un animal de companie sunt mai fericiți și mai sănătoși

Sprijinul social este esențial pentru bunăstarea psihică și fizică, dar oamenii sunt singura sursă a sensului nostru de apartenență? Ei bine, nu. De exemplu, oamenii singuri sunt deseori sfătuiți să obțină un câine sau o pisică pentru a diminua izolarea socială a acestora, dar este adevărat că animalele de companie își pot îndeplini nevoile sociale, servind pentru a îmbunătăți fericirea, bunăstarea și chiar sănătatea noastră.

O cercetare efectuată indică faptul că animalele de companie oferă sprijin social semnificativ stăpânilor, îmbunătățind viața lor. În timp ce unele cercetări din trecut au descoperit că persoanele care se confruntă cu provocări grave de sănătate se tratează mai bine în compania unui animal de companie.

Într-un studiu care a implicat 217 de membri ai comunității, proprietarii de animale de companie au prezentat o mai mare încredere în sine, au fost mai potriviți din punct de vedere fizic, au fost mai puțin singuri, au fost mai conștiincioși, au fost mai sociali și aveau stiluri de relații mai sănătoase, adică erau mai puțin temători și mai puțin preocupați, decât non-proprietarii. O altă constatare interesantă a fost că proprietarii de animale de companie au raportat că primesc la fel de mult sprijin din partea animalelor de companie, așa cum primeau de la membrii familiei lor, de exemplu, frații și părinții.

De asemenea, în cercetările noastre nu am găsit dovezi că tipul de animal de companie, de exemplu, câini față de pisici a fost important. Oamenii au fost capabili să testeze o varietate de specii de animale în studiile noastre, de exemplu câini, pisici, cai, șopârle, chiar și o capră și se pare că „puterea animalelor de casă” este mai mult despre ceea ce stă în mintea proprietarilor decât dacă avem un peștișor în acvariu sau un câine.

loading...

Add comment