Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vlad-ciurea-medic

Un medic renumit dă vestea românilor.Adevărul despre slănina cu ceapă.Cât de sănătoasă este acestă combinație pentru organism.

Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a oferit sfaturi prețioase pentru toată lumea de-a lungul timpului.Recent, acesta a vorbit la postul de televiziune Antena 3, despre cât de sănătos este consumul de slănină și ceapă, o combinație tradițională preferată de mulți români.

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer. Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a mai punctat Vlad Ciurea.

În concluzie, domnul doctor încearcă să ne explice că slănina trebuie consumată cu moderație, nu în cantități mari.Fiind atat de concentrata in grasime si in calorii, slanina este un produs care se consuma cu moderatie.Cum mulți români știu să își prepare acasă, propria rețetă de slănină, slănina este un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi.

Nu trebuie să ne ferim de combinație de slănină și ceapă, mai degrabă trebuie să ne ferim de mezelurile din comerț.Cele mai multe mezeluri din comert pun in pericol sanatatea consumatorilor, deoarece sunt pline de conservanti, E-uri, sare si grasimi si nu fac nimic altceva decat sa dauneze organismului.

loading...

Add comment