Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 beneficii ale consumului de bere

Sigur că mulți bărbați folosesc ca scuză pentru a ieși în oraș, berea. Merge un meci fără o bere? Ei bine, se pare că există o mulțime de beneficii ale consumului de bere dovedite din punct de vedere științific. Berea ar putea să vă protejeze inima, să vă stimuleze imunitatea, să vă protejeze oasele și multe altele. În continuare vă vom vorbi despre zece beneficii ale berii.

1. Protejează inima.
Cercetătorii italieni au descoperit că băutorii moderați de bere au un risc de 42% mai mic de boli de inimă comparativ cu cei care nu consumă alcool.Pentru o protecție maximă, mențineți consumul la o halbă – la aproximativ 5% alcool pe volum – într-o zi, spun cercetătorii.

2. Berea te face mai deștept.
Ei bine, este mult spus că te face mai deștept, însă s-a demonstrat că stimulează funcționarea creierului, potrivit unui studiu.

3. Reduce riscul de diabet de tipul 2.
Cercetătorii olandezi au analizat 38000 de profesioniști din domeniul sănătății de sex masculin și au constatat că atunci când bărbații au început să bea moderat bere, au fost semnificativ mai puțin probabil să fie diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2. Creșterea consumului de alcool în timp nu a redus riscul la bărbații care au avut deja un cuplu de băuturi pe zi, deci moderarea este cuvântul cheie aici.

4. Vă scapă de pietrele la rinichi.
Cercetătorii din Finlanda au descoperit că fiecare sticlă de bere pe care o bea omul zilnic scade riscul de a dezvolta pietre la rinichi cu 40%.Cercetătorii nu pot explica exact legătura, ci speculează că un aport ridicat de lichide nu numai că face un număr excesiv de excursii la baie, ci și că rinichii pot funcționa corect. În plus, cercetătorii spun că hameiul din bere poate fi responsabil pentru corelație, ajutând la încetinirea eliberării de calciu din oase – care ar putea fi reabsorbită de rinichi ca pietre dureroase.

5. Te hidratează.
Cercetătorii au cerut sportivilor să se antreneze până când temperatura corpului a ajuns la 104 de grade și apoi i-au rehidratat cu bere sau apă. După cum se pare, cei care au avut o halbă post-antrenament au fost puțin mai hidratați decât cei care au avut apă.

6. Te ajută să comunici mai bine când ieși în oraș cu prietenii.
Cercetătorii au cerut participanților care au consumat bere, să vorbească. Când au fost rugați să evalueze modul în care s-au simțit în timpul discuțiilor lor, oamenii au dat numai evaluări pozitive.

7. Îți protejează vederea.
Cercetătorii canadieni au descoperit că o bere zilnică, mărește activitatea antioxidantă care poate opri formarea cataractei în ochi.Oamenii de stiinta au descoperit un efect opus la participantii care au avut trei sau mai multe bauturi pe zi.

8. Reduce riscul de hipertensiune arterială.
Tensiunea arterială ridicată poate fi responsabilă pentru o serie de probleme de sănătate, dar berea poate reduce riscul de hipertensiune arterială, sugerează cercetările.Într-un studiu, cercetătorii de la Harvard au descoperit că băutorii moderați de bere sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care beau vin sau cocktail-uri.

9. Întărește sistemul imunitar.
Avand una sau doua bauturi pe zi de bere, ar putea impulsiona sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor, potrivit unui studiu Oregon Health & Science University.

10. Întărește oasele.
Potrivit unui studiu de la Universitatea Tufts, o bere pe zi, ar putea să-ți întărească oasele. Băieții care au una maxim două beri pe zi, aveau o densitate osoasă mai mare cu 4,5% decât cei care nu consumau alcool, dar consumul a mai mult de două beri a fost asociat cu o densitate de până la 5,2% mai mică , potrivit studiului.

loading...

Add comment