Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Femeile care ies cu prietenele de două ori pe săptămână sunt mai sănătoase, potrivit științei

Fetelor, amintiți-vă de ziua în care ați spălat vasele cu o singură mână și cu cealaltă țineați copilul în brațe.Ei bine, nu meritați să vă petreceți o zi sau două pe săptămână cu prietenele voastre indiferent de ce? Ei bine, astăzi, e mai ușor de zis decât de făcut. Scuzele de genul „Sunt obosit astăzi, am lucruri de făcut, nimic rău nu se va întâmpla dacă ne schimbăm întâlnirea”, sunt de obicei răspunsurile noastre. Dar dacă renunți la ieșirile cu prietenii, acest lucru poate fi foarte rău pentru sănătatea ta, potrivit științei. În continuarea vom explica și de ce.

Gândiți-vă pentru o vreme și enumerați primele 3 priorități din viața dvs. Sunt prietenii tăi printre ele? Dacă nu, eliminați multe beneficii pe care prietenia le are pentru tine. Potrivit cercetărilor de la Universitatea din Oxford, bunăstarea femeilor este mai bună atunci când se întâlnesc cu cele mai bune prietene de două ori pe săptămână și „fac lucruri împreună” cum ar fi bârfe, sau vorbesc despre rivalii lor.În plus, raportul susține că interacțiunea socială ajută femeile să se recupereze mai repede de la boli și le face mai generoase.

Legăturile sociale ajută femeile să gestioneze mai bine stresul. Un studiu efectuat de Universitatea din California sugerează că femeile răspund la stres cu un model de „tendință și iubire”. Acest lucru îi ajută să reducă vulnerabilitatea și să obțină sprijinul de care au nevoie.

Ieșirile cu prietenele au un impact pozitiv asupra sănătății noastre. „Timpul petrecut împreună” reduce riscul de îmbolnăvire, reduce tensiunea arterială, frecvența cardiacă și colesterolul. Se pare că prietenii pot înlocui medicina în unele cazuri.

Prietenii sunt cheia longevității. Studiile arată că persoanele fără prieteni cresc riscul de deces cu peste 6 luni. Iar cei care au cei mai mulți prieteni de peste 9 ani își reduc riscul de deces cu aproximativ 60%.

Prietenii ne ajută să trăim mai bine. Potrivit faimosului studiu al asistentelor medicale , numarul femeilor cu prietene are un impact asupra dezvoltarii insuficientei fizice in varstele ulterioare. Și membrii unei „echipe de fete” ar putea duce o viață plină de bucurie. Cercetătorii au constatat, de asemenea, că absența prietenilor în viața femeii este la fel de dăunătoare sănătății ei ca și excesul de greutate sau fumatul.Desigur, trebuie să ne amintim că există întotdeauna o excepție. Toată lumea este diferită și nu orice femeie poate dori o trupă de fete în jurul ei.Dar potrivit cercetărilor enumerate în acest articol, este foarte benefic pentru sănătate și ar trebui să urmați acest sfat și să ieșiti cu prietenele de cel puțin două ori pe săptămână.

loading...

Add comment