Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
new york

New Yorkul a devenit la ora actuală cel mai poluat oraș din lume.Calitatea aerului din New York este de 56 de ori mai mare decât limita normală de poluare.

O măsurătoare realizată miercuri de site-ul internațional, IQ Air, arată că orașul New York este pe primul loc cu o marjă destul de mare pentru cel mai prost aer la nivel global.

New York, într-o întorsătură a soartei vremii, este destinatarul fumului de incendiu în derivă din ceea ce se preface a fi cel mai rău sezon de incendiu din istoria Canadei, deoarece schimbările climatice și alți factori contribuie la aerul cald și la secetă. Și sezonul abia începe.În afară de New York, orașele Detroit și Toronto și-au văzut, de asemenea, nivelurile de calitate a aerului scăzând. La începutul acestei săptămâni, oficialii canadieni au declarat că 26.000 de persoane din întreaga țară au fost evacuate din casele lor din cauza incendiilor de vegetație.

Calitatea proastă a aerului a determinat autoritățile americane să trimită alerte de calitate a aerului new-yorkezilor, deoarece praful, poluarea și ceața au acoperit cerul din regiunea Marilor Lacuri până la Cleveland până la Buffalo.Într-o declarație oficială, primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat că un aviz privind sănătatea calității aerului a fost emis în toate cele cinci cartiere ale orașului, din cauza înrăutățirii poluării aerului. Primarul Adams a menționat că condițiile se așteaptă să se îmbunătățească.

Potrivit AirNow tracker al EPA, persoanele cu boli cardiace sau pulmonare, adulții în vârstă, copiii și adolescenții sunt sfătuiți să evite toate activitățile fizice în aer liber atunci când calitatea aerului este „nesănătoasă”.

loading...

Add comment