Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Iartă-i pe cei care ți-au greșit

Chiar dacă simți uneori că este imposibil să poți ierta pe cineva care ți-a greșit, iertarea altora este esențială pentru creșterea spirituală. Experiența ta cu cineva care te-a ranit, în timp ce este dureroasă, nu este nimic mai mult decat un gând sau un sentiment pe care îl purtați. Aceste gânduri de resentimente, furie și ură reprezintă energii lente, care vă vor dezamăgi dacă veți continua să lăsați aceste gânduri să vă acopere spațiul în cap. Dacă te-ai putea elibera de ele, ai cunoaște mai multă pace și liniște sufletească.

În majoritatea cazurilor, dacă cineva te-a rănit, cel mai important lucru care îl poți face este să îi spui. Din moment ce suntem cu toții atât de auto-absorbiți în a ne menține propria valoare și identitate, adesea nu ne dăm seama că cuvintele și acțiunile noastre îi rănesc pe cei din jur. Dacă sunteți în măsură să îi explicați prietenului, membrilor familiei sau colegului că ceea ce tocmai a făcut este rău, atunci a fost deschisă ușa reconcilierii.

Cu toate acestea, acest lucru poate fi dificil, pentru că oamenii sunt încăpățânați, se simt atacați și nu se pot întelege cu ei înșiși. Arătând un deget la cealaltă persoană nu rezolvă nimic și creează multe resentimente.

Putem spune că oamenii se încadrează în două categorii: cei care au o incapacitate totală de a-și cere scuze și spun „Îmi pare rău” și aceia care sunt în mod constant vinovați de vină, se învinovățesc pentru totul și spun neapărat „Îmi pare rău” pentru tot.

Pentru ca o adevărată împăcare să aibă loc,trebuie să mulțumești cumva ambele părți și să se ajungă la o înțelegere.Cu toate acestea, natura umană face uneori dificil totul ca lucrurile să meargă. Prin urmare, s-au născut răutatea, pătrunderea amărăciunii și îndreptățirea extremă de sine devin predominante. Toate acestea sunt mecanisme de apărare.

De asemenea, amintiți-vă că timpul este cel mai bun vindecător. O perioadă de tăcere, spațiu și reflecție între ambele părți poate fi necesară și este un lucru bun ca mai apoi, lucrurile să meargă. Împăcarea poate fi întotdeauna posibilă. Cu toate acestea, dacă nu credeți că acest lucru, este important să iertați și să vă înțelegeți cu ceea ce se află în sinele vostru.

Nu uitați că iertarea a fost lăsată pe lume de Dumenezeu și trebuie să existe în sistemului tău de credință. Dacă insistați să purtați greutatea, atunci ea poate începe să apară în alte zone ale vieții dvs. sau în alte relații și vă poate face mult rău.

loading...

Add comment