Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Scapă de gândacii de bucătărie cu aceste 8 soluții eficiente pe care le poți prepara acasă

Există câteva soluții pe care le poți prepara acasă pentru a gestiona sau elimina gândacii de bucătărie. Acestea sunt soluții naturale și pot fi eficiente în a ține gândacii sub control:

Amestec de bicarbonat de sodiu și zahăr pudră
O combinație de bicarbonat de sodiu și zahăr pudră poate fi folosită ca capcană. Amestecă cantități egale de bicarbonat de sodiu și zahăr pudră și distribuie acest amestec în locurile unde gândacii sunt observați frecvent. Zahărul îi atrage, iar bicarbonatul de sodiu le va afecta sistemul digestiv.

Oțet
O soluție simplă de oțet diluat cu apă poate fi folosită pentru a șterge suprafețele pe care gândacii le frecventează. Oțetul are un miros puternic care îi poate ține departe.

Amestec de bicarbonat de sodiu și zahăr pudră
Combinația de bicarbonat de sodiu și zahăr pudră poate fi utilizată pentru a atrage gândacii și a-i elimina. Amestecă cantități egale de bicarbonat de sodiu și zahăr pudră și distribuie acest amestec în locurile unde gândacii sunt observați frecvent. Zahărul îi va atrage, iar bicarbonatul de sodiu le va afecta sistemul digestiv.

Ulei esențial de mentă sau lavandă
Aceste uleiuri au un miros puternic care poate descuraja gândacii. Adaugă câteva picături de ulei esențial într-o sticlă cu pulverizator și amestecă cu apă. Pulverizează pe plinte, în crăpăturile sau locurile unde apar gândacii.

Foi de dafin
Plasează foi de dafin în locurile unde se ascund gândacii: Așază foi de dafin în crăpăturile sau locurile ascunse din bucătărie unde gândacii par să se adăpostească sau să treacă.
Poți face o soluție din ulei de dafin și apă și să o pulverizezi sau să o ștergi pe plinte, în crăpăturile sau locurile frecventate de gândaci. Mirosul poate să îi țină departe.

Cojile de citrice
Cojile de portocală, lămâie sau grapefruit au un miros puternic care îi deterizează pe gândaci. Pune aceste coji în locurile unde apar gândacii sau folosește-le pentru a șterge suprafețele.

Capcane cu borcan și ulei
O capcană simplă poate fi realizată cu un borcan acoperit în interior cu ulei vegetal. Gândacii care cad în ulei vor fi prinși și nu vor mai putea ieși.

Ceară de albine și zahăr
Amestecă ceară de albine și zahăr pudră pentru a forma mici bile. Plasează aceste bile în locurile unde observi gândaci. Atracția pentru zahăr va ademeni gândacii, iar ceara va împiedica mișcarea lor.

Este important să fii consecvent în utilizarea acestor soluții pentru a observa rezultatele. Dacă problema persistă sau devine severă, este recomandat să consulți un profesionist în gestionarea dăunătorilor pentru a lua măsuri suplimentare. De asemenea, asigură-te că păstrezi igiena în bucătărie pentru a preveni apariția gândacilor.

loading...

Add comment