Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sunatoare

Consumă cât de des poți această plantă. Ajută la insomnii, anxietate, tratează rănile și disconfortul intestinal.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o plantă medicinală cunoscută și sub numele de „iarba Sfântului Ioan” și a fost folosită tradițional pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Iată câteva dintre bolile și afecțiunile pentru care sunătoarea poate fi utilizată ca remediu natural:

Depresie și anxietate.
Sunătoarea este utilizată în special pentru tratarea depresiei ușoare și a anxietății. Se crede că compușii activi din plantă, cum ar fi hipericina și hipericin, au efecte antidepresive și anxiolitice.

Neurodermatită.
Sunătoarea poate ajuta la tratarea unor afecțiuni ale pielii, precum neurodermatita. Uleiul de sunătoare aplicat topic poate reduce inflamația și iritația pielii.

Răni și arsuri minore.
Uleiul de sunătoare poate fi aplicat local pe răni, arsuri solare ușoare și iritații ale pielii pentru a accelera vindecarea și pentru a reduce disconfortul.

Insomnie: Consumul de ceai de sunătoare poate ajuta la inducerea somnului și la îmbunătățirea calității somnului.

Durere neuropată.
Unele cercetări sugerează că sunătoarea poate fi utilă în ameliorarea durerii neuropate, o formă de durere cauzată de leziuni sau disfuncții ale nervilor.

Sindromul de colon iritabil.
Unii oameni utilizează sunătoarea pentru a ameliora simptomele sindromului de colon iritabil, precum durerile abdominale și disconfortul intestinal.

Cum poate fi consumată sunătoarea?
Ceai de sunătoare.
Infuzia de sunătoare este una dintre cele mai comune forme de consum. Pentru a pregăti ceaiul de sunătoare, puteți utiliza florile uscate ale plantei. Se recomandă adăugarea a aproximativ 1-2 lingurițe de flori uscate de sunătoare la o ceașcă de apă fierbinte și lăsarea la infuzat timp de aproximativ 5-10 minute. Acest ceai poate fi consumat de obicei de 2-3 ori pe zi. Se crede că ceaiul de sunătoare ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate și depresie ușoară, dar poate fi folosit și pentru alte afecțiuni, cum ar fi stresul sau insomniile.

Ulei de sunătoare.
Uleiul de sunătoare este obținut prin macerarea florilor de sunătoare în ulei, de obicei, ulei de măsline. Acest ulei poate fi aplicat topic pe piele pentru a trata diverse afecțiuni dermatologice, cum ar fi rănile minore, arsurile solare sau iritațiile. Are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și poate fi utilizat pentru masaj în caz de dureri musculare sau articulare.

Suplimente cu sunătoare.
Sunătoarea este disponibilă și sub formă de suplimente, cum ar fi capsule sau tablete. Acestea pot fi utilizate pentru a trata depresia ușoară sau alte afecțiuni pentru care este recomandată sunătoarea. Cu toate acestea, este important să urmați indicațiile de dozare și să consultați un specialist în domeniul sănătății înainte de a lua orice supliment.

Tinctură de sunătoare.
Tinctura de sunătoare este un extract alcoolic care poate fi luat sublingual sau diluat în apă. Este uneori utilizată pentru a trata afecțiuni precum depresia, anxietatea sau insomniile.

Este important de menționat că utilizarea sunătorii poate avea efecte secundare și poate interacționa cu alte medicamente. De asemenea, pot exista variații în calitatea produselor pe bază de sunătoare disponibile pe piață. Prin urmare, este întotdeauna recomandabil să consultați un specialist în domeniul sănătății sau un medic înainte de a utiliza sunătoare sau orice alt remediu pe bază de plante pentru tratarea unei afecțiuni. Este important să respectați dozele recomandate și să monitorizați reacțiile adverse posibile.

loading...

Add comment