Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Beneficiile neștiute ale porumbului fiert:previne cancerul,protejează inima și ajută la îmbunătățirea vederii.

Porumbul este de obicei considerat o legumă, dar este bogat în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.În urmă cu aproximativ 10.000 de ani, porumbul a fost cultivat pentru prima dată în unele părți din Mexic și America Centrală. Sâmburii din semințele de porumb dețin majoritatea nutrienților și sunt părțile cele mai consumate. Dacă îți place să muști aceste mici sâmburi de aur, iată mai multe motive pentru a le adăuga la dieta ta.Există câteva proprietăți ale acestui bob care nu trebuie trecute cu vederea.

Reduce riscul de anemie.
Porumbul este bogat în Vitamina B12, acid folic și fier care ajută la producerea de globule roșii din organism. Acesta ajută la reducerea riscului de anemie, prin furnizarea suficientă de nutrienți necesari pentru a produce globule roșii proaspete.

Scade nivelul zahărului din sânge și nivelul colesterolului.
Porumbul fiert crește fluxul de sânge, scade absorbția colesterolului și reglează insulina, făcându-l o alegere excelentă pentru diabeticii și pacienții cu colesterol. Având un conținut ridicat de nutrienți, porumbul este extrem de bogat în Vitamina B1, Vitamina B5 și Vitamina C, care ajută la combaterea bolilor și la generarea de noi celule.

Porumbul fiert îmbunătățește vederea.
Sâmburii de porumb dulce conțin beta-caroten, care produce vitamina A care promovează o vedere mai bună. Carotenoizii reduc de asemenea degenerarea maculară, ceea ce afectează vederea.

Protejează inima.
Consumul de alimente bogate în acizi grași omega 3 reduce riscul de a contracta afecțiuni cardiace. Porumbul dulce conține ulei, care are o combinație foarte bună de acizi grași. Ca urmare, permite acizilor grași omega-3 să elimine acizii grași nocivi (cum ar fi LDL) și reduce riscul de atac de cord.De asemenea, previne ateroscleroza, depunerea colesterolului pe pereții arterelor.

Porumbul fiert este bun pentru pacienții cu cancer.
Acesta poate ajuta la minimizarea riscului anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon și cancerul pulmonar.Deoarece este bogat în fibre, porumbul ajută la scăderea nivelului de colesterol și minimizează riscul de cancer de colon. Între timp, beta-criptoxantina prezentă în porumb ajută la promovarea plămânilor sănătoși și poate reduce șansele de cancer pulmonar.

loading...

Add comment