Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 exerciții simple care îți vor îmbunătăți vederea

În fiecare zi citim și vedem o mulțime de informații. Acest lucru pune tensiunea aproape constantă pe ochii noștri. De aceea ei obosesc! Multe probleme de vedere apar exact din cauza suprasolicitării, cum ar fi ochii uscați, roșeață și vederea încețoșată. Dar, uneori, ochii dvs. au nevoie de o odihnă și câteva exerciții care îi vor ajuta să se relaxeze.

1. Clipirea.


Clipirea rapidă și ușoară timp de 2 minute îmbunătățește circulația sângelui.

2. Puncte pe geam.


Desenați un punct pe fereastră. Selectați un obiect îndepărtat în afara ferestrei. Pentru câteva secunde, examinați distanța, apoi transferați-vă ochii spre punct. Repetați de 5 ori.

3. Ochii mari.


Stați drept. Închideți ochii strâns timp de 5 secunde, apoi deschideți-i larg. Repetați acest lucru de 8-10 ori. Acest exercițiu consolidează mușchii pleoapelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la relaxarea mușchilor ochilor.

4. Palmele calde.


Închideți ochii pentru câteva minute și imaginați-vă ceva plăcut să vă relaxați. Apoi frecați palmele mâinilor până se încălzesc . Acoperiți-vă ochii cu mâinile. După un minut, deschideți-vă ochii.

5. Masajul.


Cu degetele, apăsați ușor pleoapele superioare. După 1-2 secunde, îndepărtați degetele de la pleoape. Repetați de 3 ori. Un astfel de masaj poate îmbunătăți circulația fluidului intraocular.

6. Dușul ochilor.


Clătiți-vă ochii de două ori pe zi. Dimineața, faceți-o cu apă caldă, apoi rece. Seara, procedați în ordine inversă, mai întâi cu apă rece, apoi cu apă caldă.

7. Ochii după deget.


Întinde-ți mâna în față, pune-ți degetul în sus și privește la unghia degetului mare. Aduceți ușor mâna la nas și o luați din nou. Repetați acest lucru de 10 ori.

8. Rotirea ochilor.


Rotiți încet ochii într-un cerc: 4 rotați în sensul acelor de ceasornic și 4 rotații în sens invers acelor de ceasornic.

9. Flirtul.


Mișcați ușor ochii de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga. Repetați acest lucru de 6 ori.

10. Simbolul infinit.


Mutați-vă ochii, repetând modelul semnului infinit. Începeți la centru. Repetați de 3 ori.

loading...

Add comment