Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

ALIMENTE care ajută în lupta contra excesului PONDERAL – prof. dr. Ovidiu Bojor

Potrivit datelor statistice, 20% din bărbații din întreaga lume suferă de obezitate. La femei, procentul este mut mai mare: 33%.

Obezitatea nu mai este o boală datorată doar predispozițiilor genetice și a unor dereglări endocrine. Mâncatul peste măsură și lipsa de mișcare sunt cauzele principale asociate cu apariția obezității în societatea modernă.

Tulburările metabolice – diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul sunt de asemenea considerate boli datorate ale abundenței. Abuzul alimentar și sedentarismul sunt factori schimbabili. Modificarea dietei și a stilului de viață pot ajuta enorm la combaterea obezității.

Dietoterapie în obezitate.
Profesorul doctor Ovidiu Bojor nu crede în produse miraculoase care pot ajuta la rezolvarea acestei probleme, ci recomandă combinarea mai multor soluții: dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate, remedii naturiste și remediile medicinei convenționale. Ne propune și câteva remedii dieto-fito-terapeutice care pot ajuta la lupta împotriva obezității.

• Mere
Cercetătorii brazilieni au descoperit că un consum de 3 mere sau pere pe zi poate ajuta la reducerea greutății corporale la femei. Un studiu finlandez realizat pe 10.000 de persoane a arătat că merele (consumate cu tot cu coajă) scad semnificativ riscul de boli de inimă, diabet, cancer și astm, iar perele ajută la pierderea în greutate și la scăderea nivelului de zahăr din sânge la femeile de vârstă medie supraponderale.

Se pot rezerva anumite zile din săptămână în care se vor consuma doar de mere, câte 1 kg pe zi, fără alte alimente.

• Struguri
Strugurii sunt foarte bogați în polifenoli. Acești antioxidanți au demonstrat efecte semnificative de reducere a tensiunii arteriale, a lipidelor și a glucozei din sânge. Au o acțiune benefică asupra metabolismului și sistemului cardiovascular. Ovidiu Bojor recomandă 2 zile pe săptămână rezervate consumului strict de struguri. Doza este de 1-2 kg de struguri pe zi, fără alte alimente.

• Cireșe și vișine
Aceste fructe sunt utile într-o cură de slăbire deoarece au proprietăți laxative și conțin puține calorii. Vișinele au totodată un indice glicemic mic. Se pot consuma ca atare în perioada lor. O zi din săptămână se pot consuma doar cireșe sau vișine.

• Soc
Această plantă are proprietăți diuretice, laxative și sudorifice. Pentru combaterea obezității se pot folosi atât florile, cât și fructele de soc: – Se pune 1 linguriță de fructe de soc la fiert într-o cană de apă, timp de 20 de minute. Se beau câte 1-2 căni pe zi. Fructele pot fi proaspete sau uscate. Dacă folosiți fructe proaspete, asigurați-vă că acestea sunt coapte bine. Cele crude sunt toxice. – Se pune 1 linguriță și jumătate de flori de soc la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Alte alimente recomandate în curele de slăbire sunt cartofii (copți în coajă), roșiile și țelina.

Sursa: https://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/87874/dietoterapia-in-obezitate-prof-dr-ovidiu-bojor/

loading...

Add comment