Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cascada Caraiman,una dinte cele mai spectaculoase căderi de apă întâlnite

Cascada Caraiman cunoscută și sub denumirea de Cascada Fantomă, se găsește în munții Bucegi, pe versantul opus al Văii Jepilor, la o altitudine de aproximativ 2000 de metri.Cascada este un adevărat monument natural.Poate fi admirată în toată spendoarea ei, fie primăvara, când torentele de apă se formează din cauza ploilor, fie în momentul în care are loc topirea zăpezilor de pe văile din zonă.

Cascada Caraiman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei.Oferă o priveliste spectaculoasa asupra intregii vai si asupra Statiunii Busteni.Denumirea de Cascada Fantomă vine de la dispariția ei din cauza secetei.Dacă precipitaţiile scad sub regimul valoric obişnuit, atunci cascada nu va mai avea cantitatea de apă care îi pune în valoare spectaculoasa cădere şi se va transforma într-un firicel de apă obişnuitPentru vizitarea cascadei Caraiman din Busteni este nevoie ca turistii sa dispuna de echipamente speciale care sa le permita deplasarea pe drum pietruit si pe un traseu inclinat. Cascada are o inaltime de 200 de metri.

Turiștii vor fi fascinați de vegetația bogată care înconjoară cascada, precum coada cocosului, crinul de padure, macrisul, iarba moale, coltunul doamnei, stevia, ciubotica cucului, iarba ciutei, margareta si multe altele.Un element iesit din comun, care face ca acest varf muntos să fie vizitat de mulți turiști este Crucea Eroilor Neamului, cu o inaltime de 28 de metri care a fost ridicat la inițiativă Reginei Maria, in onoarea ostasilor căzuți în Primul Razboi Mondial.Acesta este un simbol important al Munților Bucegi.

Cascada Caraiman nu este foarte cunoscută publicului larg, acest lucru fiind și din cauza altitudinii mari la care se formează.Poate fi observată cu uşurinţă însă din telecabina Buşteni – Babele.Cei care ajung aici vor fi cu siguranță impresionați de flora multicoloră, stâncile abrupte şi prăpăstiile impresionante dar şi de panorama deosebită a staţiunii Buşteni,

De aici, iubitorii de drumetii pot porni în excursii inspre Platoul Bucegilor, spre cunoscutele formatiuni carstice Babele si Sfinxul sau spre Crucea Caraiman.

loading...

Add comment