Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
muntii-apuseni

Munții Apuseni incluși în topul celor mai frumoase locuri din Europa.Românii ar trebui să fie mândri de aceste meleaguri unice din Transilvania.

CNN Travel, care este ramura axată pe călătorii a gigantului media, a inclus Munții Apuseni în topul celor mai frumoase locuri din Europa, alături de alte destinații minunate de pe bătrânul continent.Și acesta nu este singurul top de călătorie în care sunt incluși frumoșii munți ai Transilvaniei. Munții Apuseni sunt prezenți de fiecare dată când un top de călătorie descrie destinații pitorești din Europa sau din întreaga lume.

Munții Apuseni, parte din Carpați, sunt una dintre cele mai atractive destinații turistice din România. Peisajele încântătoare, oamenii locului și farmecul general al acestei rezervații naturale atrag mii de vizitatori ca un magnet.Peșteri, cascade, trasee turistice ușoare și dificile, târguri și tradiții interesante, case memoriale și muzee, sunt doar câteva dintre mulțimea de motive care ne fac să vizităm această regiune, indiferent de anotimp.Aici, în Munții Apuseni întâlnim și peștera de gheață Vârtop, unică în lume, datorită faptului că se cuibărește cel mai mare bloc de gheață subteran.Aceasta poate fi vizitat și ea.Temperatura din interiorul peșterii scade sub zero grade chiar și în lunile de vară.Faimoasa peșteră se află pe un bloc de gheață de 1.600 mp și aici au fost descoperite cele mai vechi urme ale vechilor generații din România.Munții Apuseni sunt înconjurați de tradiții strămoșești, care au rămas încă vii printre săteni.În majoritatea satelor din Munții Apuseni, puteți petrece noaptea alături de localnici și puteți gusta din bucătăria lor tradițională, adesea pregătită cu produse proaspete.

Tot în Munții Apuseni găsim o altă peșteră faimoasă în toată Europa și anume peștera Urșilor.Această peșteră este o adevărată capodopera a naturii, spectaculoasă pentru numeroasele sale stalactite și stalagmite dar și formațiunile de stâncă ale căror forme te duc uneori cu gândul la castele, animale sau creaturi fantastice.Aici se găsesc urme și fosile de urși dar și alte specii precum leul, capra sălbatică și hiena cavernică.Mai mult, într-una dintre aceste galerii, vei găsi o formațiune calcaroasă ciudată care te va duce cu gândul la un urs care încearcă cu disperare să evadeze din peșteră. Pentru că, legenda spune că o sută de urși care și-au găsit adăpost aici au pierit în urma unei alunecări de teren care a blocat intrarea în peșteră…

În concluzie, Munții Apuseni își merită cu siguranță locul în topul celor mai frumoase locuri din Europa.Acești munți se bucură de o faimă binemeritată printre drumeții locali și iubitorii de natură.Peisaje intrigante, peșteri extraordinare, cascade și chei unice fac parte din frumusețile naturii prezente în Munții apuseni.Există nenumărate atracții din care să alegeți, în funcție de preferințele și aptitudinile dvs.Românii ar trebui să fie mândri de aceste meleaguri unice din Transilvania.

loading...

Add comment