Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
randunica

Legenda rândunicii – Mântuitorul a plâns pentru biata pasăre, binecuvântând-o.

Cândva, demult, se spune că randunica a trăit în Ierusalim, la timpul când Iisus Hristos umbla pe pământ. Randunica era doar o pasăre mică și neobservată în comparație cu toată agitația și frământarea care cuprinsese cetatea.

În ziua în care Iisus a fost răstignit, randunica zbura liniștită prin aer, când a zărit mulțimea adunată la Golgota. Curioasă și îngrijorată, s-a apropiat și a văzut o scenă care a întristat-o profund. Un om blând și iubitor, pe care îl văzuse adesea ajutându-i pe ceilalți și vindecându-i pe bolnavi, era acum răstignit pe o cruce.

Randunica, deși mică și aparent neputincioasă, a decis că nu poate sta deoparte fără să facă nimic. A zburat rapid către cruce și a încercat să smulgă cu ciocul țepii care îl țineau pe Iisus pe cruce. Deși încerca din răsputeri, țepii erau prea adânc înfipți și prea grei pentru o pasăre atât de mică. Dar aceasta nu a oprit-o. A zburat către coroana de spini a lui Iisus și a început să îi smulgă unul câte unul, străduindu-se să îi aline suferința.

În timp ce făcea asta, un spin i-a înțepat pieptul, lăsându-i o pată roșie, ca un semn al curajului și compasiunii sale. Deși a fost rănită, randunica a continuat să zboare, aducându-i lui Iisus picături de apă în cioc pentru a-i alina setea.Mântuitorul a plâns pentru biata pasăre, binecuvântând-o. De aceea, rândunica e considerată în popor o pasăre sfântă și nimeni nu-i strică cuibul.

De atunci, se spune că toate randunicile poartă o pată roșie pe piept, ca un simbol al iubirii și sacrificiului lor. În plus, randunica a devenit un simbol al speranței și al reînvierii, pentru că întoarce în fiecare primăvară, aducând cu ea bucuria și promisiunea unui nou început.

Această pildă ne amintește că fiecare dintre noi, indiferent cât de mic sau de neînsemnat ne-am simți, avem puterea de a arăta iubire, compasiune și curaj. Precum randunica, putem alege să acționăm cu bunătate, chiar și în fața celor mai mari provocări.

loading...

Add comment