Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tăcerea înseamnă înțelepciune.„Am învățat cea mai frumoasă lecție – să știu când să tac, chiar dacă am dreptate”

Tăcerea este și ea, o formă de conversație. Este o sursă de mare forță. Confucius a spus că tăcerea este un prieten adevărat care nu trădează niciodată, deoarece tăcerea este mai bună decât cuvintele nesigure.Se întâmplă des să spunem lucruri care nu au niciun sens, vrem să simțim că suntem auziți și că oamenii recunosc prezența și existența noastră, vorbim lucruri inutile și credem că tăcerea este ceva de evitat.Nu este așa?

Dar, defapt tăcerea este un dar prețios. Un bărbat este cunoscut prin tăcerea pe care o păstrează. Când mintea este liniștită, când nu există gânduri și nici cuvinte de spus, ne putem auzi propria inimă care ne vorbește.Când ne permitem să fim liniștiți, fără a fi nevoie să ne impunem în conversații, atunci putem auzi vocea noastră interioară, intuiția noastră. Tăcerea este somnul care hrănește înțelepciunea. Cel care nu-ți înțelege tăcerea, probabil nu-ți va înțelege nici cuvintele.Iată un citat spus de Platon: „Înțelepții vorbesc pentru că au ceva de spus; Nebunii pentru că trebuie să spună ceva.”

Nimeni nu spune că trebuie să vorbim tot timpul, multă lume se simte mult mai bine să stea în tăcere, chiar dacă este pentru câteva minute, în acel moment persoana trece prin călătoria descoperirii de sine; se concentrează asupra scopului, eșecului, succesului și a multor lucruri, fără a rosti un singur cuvânt.De asemenea, o relație puternică nu are nevoie de conversații zilnice, atât timp cât suntem fideli unul față de celălalt, relațiile adevărate nu vor fi niciodată separate.

Nu folosiți doar cuvinte de dragul conversației. Folosiți-le pentru că aveți ceva de spus. Învață să vorbești mai puțin și să asculți mai mult, chiar și atunci când ai dreptate.Apreciază oamenii care pot comunica unii cu alții nu doar cu cuvinte, ci și cu tăcere.Tăcerea înseamnă înțelepciune.Este foarte important să știi când să taci, să îi asculți pe ceilalți și să găsești acel spațiu interior în care să comunici în liniște doar cu tine însuți.Tăcerea este o virtute fundamentală a oamenilor înțelepți și esențială pentru dezvoltarea personală.

loading...

Add comment