Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Curmalele sunt cele mai sănătoase fructe și totodată un remediu natural pentru multe boli

Curmalele sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai sănătoase și mai nutritive fructe cunoscute omenirii. Profilul lor nutrițional este într-adevăr impresionant,conțin foarte mulți nutrienți esențiali corpului nostru.În plus, curmalele sunt o sursă excelentă de antioxidanți. Mai exact, acestea sunt cele mai puternice, potrivit Healthline.

Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la reducerea inflamației și au fost studiate pentru potențialul lor de a reduce riscul de diabet zaharat, boala Alzheimer și anumite tipuri de cancer.Carotenoizii se dovedesc a promova sănătatea inimii și, de asemenea, pot reduce riscul tulburărilor legate de ochi.Acidul fenolic cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, acidul fenolic poate reduce riscul de cancer și boli de inimă.

Top beneficii pentru sănătate a curmalelor.
1. Curmalele sunt ambalate cu potasiu, un nutrient care reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 40% și îmbunătățește funcția generală a sistemului nervos.
2. Conținutul ridicat de fosfor îmbunătățește funcția creierului.
3. Curmalele sunt bogate in calciu, un mineral care trateaza diareea.
4. Curmalele conțin zeaxantină și luteină care îmbunătățesc vederea și împiedică deteriorarea legată de vârstă.
5. Curmalele sunt extrem de benefice în timpul sarcinii, ameliorează durerea în timpul procesului de administrare, reduc sângerările și împiedică depresia postpartum.
6. Datorită conținutului ridicat de fibre, curmalele îmbunătățesc sănătatea digestivă și suprimă pofta de mâncare.
7. Ca una dintre cele mai bune surse de fier, curmalele sunt excelente în tratarea anemiei.
8. Ele sunt bogate în magneziu, un mineral care scade tensiunea arterială.
9. Nu în ultimul rând, curmalele detoxifiază organismul, stimulează metabolismul, tratează constipația și îmbunătățește funcția tractului intestinal.

Se pot mânca crude, confiate, se pot pune în salate, shake-uri sau în deserturi.

 

loading...

Add comment