Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
2 oua pe zi

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci 2 ouă la micul dejun timp de o lună

Consumul de ouă duce la niveluri crescute de lipoproteine de înaltă densitate (HDL), cunoscută și sub denumirea de colesterol „bun”. Persoanele care au niveluri mai mari de HDL au un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte probleme de sănătate. Potrivit unui studiu, consumul a două ouă pe zi timp de șase săptămâni a crescut nivelul HDL cu 10%.

Ouăle sunt, de asemenea, o sursă excelentă de nutrienți sănătoși pentru inimă, cum ar fi potasiul, acidul folic și vitaminele B. Unele cercetări sugerează că până la două ouă pe zi îmbunătățește de fapt sănătatea inimii. Ca în orice, moderația este importantă, mai ales dacă vă bucurați de ouă zilnic.

Pentru un adult sănătos, cu niveluri normale de colesterol și fără factori de risc semnificativi pentru boli de inimă, unele cercetări sugerează că 2 ouă pe zi pot fi sigure. Poate chiar să fie sănătos și să beneficieze de sănătatea inimii tale.

Ouale sunt o excelentă sursă de proteine de înaltă calitate. Două ouă furnizează aproximativ 12 grame de proteine, ceea ce poate contribui la menținerea și dezvoltarea țesuturilor musculare.Ouale conțin o gamă largă de nutrienți esențiali, inclusiv vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina D, vitamina B12 și riboflavina) și minerale (cum ar fi fierul, fosforul și seleniul). Acești nutrienți sunt importanți pentru sănătatea generală a organismului.

Proteinele și grăsimile sănătoase din ouă pot contribui la creșterea senzației de sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului și la reducerea consumului excesiv de calorii.

Ouale conțin luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care pot ajuta la menținerea sănătății ochilor și la prevenirea problemelor legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

Ouale pot furniza cantități mici de acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului.Nutrienții din ouă, cum ar fi colina, pot avea un impact pozitiv asupra sănătății creierului și pot contribui la funcția cognitivă normală.

Este important să menționăm că persoanele cu anumite condiții de sănătate, cum ar fi nivelurile ridicate de colesterol sau alergiile la ouă, ar trebui să discute cu medicul înainte de a introduce ouă în dietă sau de a crește consumul lor. De asemenea, este important să consumi ouă în combinație cu o varietate de alte alimente sănătoase și să menții un echilibru caloric adecvat în dieta ta pentru a menține sănătatea generală.

loading...

Add comment