Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
marar

Cultivarea mărarului fără floare – metodă simplă și eficientă de cultivare.

Mararul este o plantă aromatică ușor de cultivat, care adaugă o aromă distinctă multor feluri de mâncare. Dacă doriți să cultivați marar fără floare, trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi.

Alegeți locația potrivită – Mararul preferă soarele plin, dar poate tolera și umbra parțială. Asigurați-vă că solul este bine drenat.
Plantarea semințelor – Semănați semințele de marar direct în grădină sau într-un ghiveci, la o adâncime de aproximativ 1 cm. Semințele ar trebui să fie plantate la o distanță de aproximativ 30 cm una de alta, pentru a permite plantelor să se dezvolte.
Udarea – Mararul preferă solul umed, dar nu înmuiat. Udați planta regulat, dar asigurați-vă că solul se usucă între udări.

Îngrijirea plantelor – Pentru a preveni înflorirea, tăiați vârfurile plantelor de marar atunci când acestea ating o înălțime de aproximativ 15 cm. Acest lucru va stimula creșterea frunzelor și va împiedica planta să înflorească.
Recoltarea – Mararul poate fi recoltat pe tot parcursul sezonului de creștere. Tăiați frunzele de la baza plantei, dar asigurați-vă că lăsați suficiente frunze pe plantă pentru a permite creșterea continuă.
Mararul este relativ rezistent la boli și dăunători, dar este o idee bună să verificați plantele regulat pentru semne de probleme. Dacă observați frunze galbene sau găurite, acesta ar putea fi un semn de infestare cu dăunători sau de boală.

Mararul poate fi un bun companion pentru alte plante din grădină, cum ar fi roșiile sau varza, deoarece poate ajuta la respingerea anumitor dăunători.

loading...

Add comment