Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Alc0olul produce schimbări dramatice în corp și creier, sunt afectate memoria, judecata, emoția și viziunea.

Dificultăți de mers pe jos, vedere încețoșată, timp de reacție încetinit, memorie insuficientă.În mod clar, alcoolul afectează creierul. Unele dintre aceste deficiențe sunt detectabile după numai una sau două băuturi și se rezolvă rapid atunci când te oprești din a consuma alcool.Pe de altă parte, o persoană care bea o perioadă lungă de timp poate avea deficite cerebrale care persistă chiar și după ce te oprești.Exact modul in care alcoolul afecteaza creierul și întregul corp, este un subiect destul de discutat în zilele noastre.

Stim ca consumul de alcool poate avea efecte extinse si de mare amploare asupra creierului, de la simple „alunecari” in memorie pana la conditii permanente care necesita ingrijire pe tot parcursul vietii. Chiar și consumul moderat de alcool poate afecta pe termen scurt, după cum arată o cercetare amplă privind impactul consumului de alcool asupra corpului uman. Un număr de factori influențează în ce măsură alcoolul afectează creierul: cât de mult și cât de des o persoană bea; vârsta la care a început să bea și cât timp a băut; vârsta persoanei, nivelul de educație, sexul, fundamentul genetic și istoria familială a alcoolismului; dacă acesta este expus riscului ca urmare a expunerii prenatale la alcool; și starea sa generală de sănătate.

Alcoolul poate produce deficiențe detectabile în memorie după doar câteva băuturi și, pe măsură ce crește cantitatea de alcool, la fel și gradul de afectare. Cantitățile mari de alcool, mai ales atunci când sunt consumate rapid și pe stomacul gol, pot produce o întrerupere sau un interval de timp pentru care persoana în stare de ebrietate nu își poate aminti detaliile cheie ale evenimentelor sau chiar evenimentele întregi. Alcoolul încetinește sistemul de reacție. Odată ce alcoolul este absorbit în fluxul sanguin, el încetinește ușor ușor timpul de reacție și corpul și mintea noastră nu mai reacționează așa de bine la stimulii din exterior.

Persoanele care au consumat cantități mari de alcool pe perioade lungi de timp prezintă riscul apariției unor modificări serioase și persistente în creier. Daunele pot fi rezultatul efectelor directe ale alcoolului asupra creierului sau pot rezulta în mod indirect, de la o stare generală de sănătate slabă sau de la o boală hepatică severă.

Alcoolul afectează ficatul.
Ficatul este singurul organ din organism care este cel mai intim implicat în detoxificarea organismului după consumul excesiv de alcool și este, prin urmare, organul care suferă adesea cele mai multe daune.Unele persoane și populații sunt mai susceptibile la boli hepatice alcoolice decât altele. Următorii factori au fost identificați ca markeri potențiali de susceptibilitate la boala hepatică alcoolică: Expunerea simultană la medicamente care pot dăuna ficatului; Infecții cu viruși care atacă ficatul; Starea slabă a dietei, adesea asociată cu aportul ridicat de alcool; Variațiile genetice sau polimorfismele enzimelor care metabolizează alcoolul în organism.

loading...

Add comment