Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
morcovi

Rețeta care tratează tusea și elimină flegma din plămâni.Se prepara din 500 g morcovi și 4-5 linguri de miere de albine.

Acest sirop este benefic datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatorii ale morcovilor și mierei.Iată cum se prepară:

Avem nevoie de 500 g morcovi și 4-5 linguri de miere de albine.Spălați și curățați morcovii, apoi tăiați-i în bucăți mici.Puneți morcovii într-un recipient adecvat și adăugați suficientă apă pentru a-i acoperi.Lăsați morcovii să fiarbă până când devin moi.După ce morcovii s-au înmuiat, scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească.După ce s-au răcit, pisați morcovii pentru a face un piure.Adăugați mierea de albine la piureul de morcovi și amestecați bine.Păstrați amestecul într-un borcan cu capac în frigider.

Atât morcovii cât și mierea pot avea proprietăți care ajută la ameliorarea simptomelor de tuse și la eliminarea flegmei.Morcovii conțin vitamine și antioxidanți care pot ajuta la stimularea sistemului imunitar și la ameliorarea simptomelor de tuse. De asemenea, au proprietăți antiinflamatorii care pot reduce inflamația în gât care provoacă tuse.

Mierea, pe de altă parte, este un remediu natural popular pentru tuse și gât iritat. Este demulcent, ceea ce înseamnă că acoperă și ameliorează iritarea în gât care poate provoca tuse. Mierea are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antivirale care pot ajuta la combaterea infecțiilor care cauzează tuse.

Un studiu din 2012 a constatat că mierea poate fi la fel de eficientă sau chiar mai eficientă decât unele medicamente pentru tuse în ameliorarea tusei și îmbunătățirea somnului la copii și adulți.

Luați 4-5 linguri de sirop pe zi. Acest sirop poate fi luat de oricine, indiferent de vârstă.Această rețetă este doar pentru scopuri informative și nu ar trebui să înlocuiască consultarea cu un medic. Dacă simptomele persistă sau se agravează, este recomandat să consultați un medic.

Înainte de a începe orice tratament natural, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu există contraindicații sau interacțiuni nedorite cu alte medicamente pe care le luați. De asemenea, rețineți că mierea nu este recomandată pentru copiii sub 1 an, deoarece există un risc de botulism infantil.

loading...

Add comment